mr-honest Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Witajcie. Od początku powiem że w temacie mechaniki jestem zielony. We wrześniu kupiłem a4 b5 z 99 roku 1.6. Na początku nie rzuciło mi sie to w oczy ale przy temperaturze okolo 10 stopni już tak. Auto kopci w takiej i niższej temperaturze jak smok. Co ciekawe tylko na rozgrzanym silniku. Jak odpale na zimnym, nawet ujemnej temoeraturze, nic. Dopiero jak przejadę kilka kilometrów. Dodam że nie jest to typowo biały dym, wydaje się ze to para wodna, ale czy normalnym jest ze zostawia sie chmure dymu za sobą nawet na wolnych obrotach? Oleju nie widzę żeby brał, płyn chlodniczy też nie ubywa. Macie podobnie? Cos mi sie to dziwne wydaje bo patrzę na inne auta i wiadomo kazde cos kopci ale w moim wydaje sie ponad normę. Z drugiej strony przy wyzszych temperaturach nie widac wcale dymu...
karaluch8 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Przepal go porzadnie. Na autostrade i cisnij ile wlezie. Jak woda to powinno przestac.
lukirks83 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 prawdopodobnie woda z tłumika, tak jak kolega pisze pojedź na trase i przepal, jak robisz krótkie odcinki to normalne zanim woda wyparuje
mr-honest Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Dzieki wielkie. Uspokoiliscie mnie Panowie Fakt. Ostatnio robię max 10 km odcinki... Edytowane 2 Grudnia 2016 przez mr-honest
karaluch8 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Dzieki wielkie. Uspokoiliscie mnie Panowie Fakt. Ostatnio robię max 10 km odcinki... No to przestań, przy obecnej pogodzie to jak tam ma nie być wody? Po za tym, jadąc nawet kiedyś za kimś, widziałes jak z niektórych aut wylewa sie woda z tłumika? Jedziesz za typem, on dodaje gazu a z rury wydechowej, woda się leje.
mr-honest Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2016 No ok tylko zdziwilo mnie patrząc po innych aut ponadprzecietne kopcenie mojego
Rekomendowane odpowiedzi