Pawci_o Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 nie nie cieknie - pompa jest sucha i czysta, jedynie co to ma mały luz na króćcu od podciśnienia, ale mam pompę BOSCH, którą kupiłem do poprzedniego silnika.
Ralen Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) No ja bym vacuum obstawiał Dobrze byłoby sprawdzić czy Ci się powietrze do układu nie dostaje. Czy od pompy do silnika nie idą bąbelki Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Ralen
Pawci_o Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 no vacum, vacum - w poprzednim silniku był ten sam problem - vacum - jak pisałem mam pompę vacum BOSCH 2 letnią i na niej występował ten problem, i teraz na tej co kupiłem z nowym silnikiem jest ten sam problem - wymienię pompę paliwa w baku jeśli nie pomoże to zostaje vacum i za nią się wezmę - ok -założę kawałek przeźroczystego wężyka i sprawdzę czy nie ma bąbelków w układzie. No i problem rozwiązany, pompka wymieniona nie dała żadnej poprawy, wpiąłem na krótko wejście do filtra z baku dałem do bańki a zasilanie z bańki do wejścia do filtra i okazało się że z zasilania filtra było pchane paliwo do bańki, mój kochany szwagier podczas wymiany rozrządu wymieniał mi filtr paliwa i ułamał ten plastik przelewowy i podczas wymiany zamienił węże, teraz korekcje są takie jak widać: http://vaglog.pl/log-001_013_7oW7H.html http://vaglog.pl/log-001_023_qk77Q.html mam nadzieje że problem został już rozwiązany i że będzie tylko lepiej - pojeżdżę trochę i zobaczę czy będzie wszystko ok. proszę o info związane z logami jakie zrobiłem czy pompki są w dobrej kondycji ?
piotrsob1 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 mój kochany szwagier podczas wymiany rozrządu wymieniał mi filtr paliwa i ułamał ten plastik przelewowy i podczas wymiany zamienił węże Bez komentarza, chyba że mu postawiłeś za dużo browarów podczas roboty, to wtedy Twoja wina
Pawci_o Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 strasznie mu się w tedy spieszyło.... dodam że wielkie podziękowania nalezą się koledze z forum pawel1806, który podpowiedział w jaki sposób wykonać test
Rekomendowane odpowiedzi