Babko Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Help Mam problem z wypadaniem zapłonu w ACKw 5 i 6 cylindrze cewka nowa swiece nowe kable też
wojtek_lbn Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ciśnienie sprężania mierzone? Jaki kolor mają świece z tych cylindrów? Może na tej podstawie by się coś dało powiedzieć.
Babko Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Ciśnienie sprężania mierzone? Jaki kolor mają świece z tych cylindrów? Może na tej podstawie by się coś dało powiedzieć. ciśnienie raczej dobre silnik dopiero po remoncie , co do świec sprawdzę jutro i dam znać EDIT Ciśnienie zamierzone na 5 :12,5 na 6 :0,0 i teraz pytanie czemu silnik dopiero po remoncie Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Babko
wojtek_lbn Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Tego nikt Ci nie powie nie mając "pacjenta" przed sobą, ale 0,0 może dać tylko niedomknięty z jakiegoś powodu zawór, albo nie wiem, dziura w tłoku...
Babko Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Będę szukał moze zawiesiła sie szklanka najwyżej ściągne głowicę EDIT okazało sie ze zawiesił sie zawór wydechowy Edytowane 12 Grudnia 2016 przez Babko
TomaszMkII Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ja mam problem z piątym ale tylko na gazie trochę się boję pomiaru ciśnienia
Babko Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2020 Jeśli problem z wypadaniem jest tylko na gazie to obstawiałbym problem z wtryskiem jeśli masz możliwość zamień wtryski miejscami i będziesz wiedział
Mechanikkosmita Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 W dniu 6.12.2016 o 17:47, Babko napisał: ciśnienie raczej dobre silnik dopiero po remoncie , co do świec sprawdzę jutro i dam znać EDIT Ciśnienie zamierzone na 5 :12,5 na 6 :0,0 i teraz pytanie czemu silnik dopiero po remoncie NIE MOŻE BYĆ RACZEJ DOBRE, od tego musisz zacząć diagnozę jak wykluczyłeś inne rzeczy. Jak kolega wyżej napisał może być dziura w tłoku, chociaż to już ostateczność. Popychacze, zawory, prowadnice zaworowe, pierścienie. Zmierz kompresję 1
TomaszMkII Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) W dniu 30.01.2020 o 18:17, Babko napisał: Jeśli problem z wypadaniem jest tylko na gazie to obstawiałbym problem z wtryskiem jeśli masz możliwość zamień wtryski miejscami i będziesz wiedział U mnie łapał lewe powietrze na piątym cylindrze co na gazie powodowało zmiany czasów wtrysku między bankami i zalewanie 4 i 6 cylindra. Edytowane 22 Września 2020 przez TomaszMkII
Babko Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Opublikowano 3 Maja 2021 Trochę czasu minęło od tej usterki ale wtedy wina była sprężyna zaworu pękła po prostu i kompresja szła w wydech ? na szczęście od naprawy nie było ani jednej usterki sinika ?
Rekomendowane odpowiedzi