Norbunio Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam, Może ktoś orientuje się co oznaczają pojęcia Piggies Downpipes Catback - katalizator? Vibrant catback Muffler - końcowy ? Straight pipes - pełny przelot ? Turboback Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
domjenick Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 piggies-tzw swinki SMT5,6-program umozliwiajacy zmiane map,nawet w czasie jazdy downpipes- rury od FMICoolera muffler-tlumik koncowy straight pipes-strumienice reszty nie bede zgadywal
Hugo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Down pipe - przednia część układu wydechowego http://impressiveimportperformance10.chainreactionweb.com/catalog/images/Perrin_Down_Pipe_Rear_WRX_2.jpg Cat back to część układu wydechowego od wylotu z katalizatora do tłumika końcowego
Norbunio Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2008 ok to już dużo wiem, dzięki wielkie. Zostało jeszcze turbo back ( wnioskuje że to jakaś modyfikacja od turbo? ) i vibrant catback 1. downpipe to rura od turba dalej ? zastępuje katalizator czy z nim nie ma nic wspólnego? 2. catback czyli po prostu zwykłe puste rury za katem ? mogą różnić się wielkością zapewne? 3. jeżeli jest strumienica to już nie ma mowy o downpipie? jedno wyklucza drugie ? Orientujecie się które elementy za co są odpowiedzialne w kwestii przyrostu mocy czy efektów dźwiękowych.? edit. umknęło mi jeszcze test pipe:) vibrant catback, vibrant exhaust oznacza producenta wydechu ? http://www.vibrantperformance.com ehhh te opisy na youtube takie niedokłądne są
sendrek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Downpipes - pierwsza część wydechu za katem Catback - układ wydechowy od kata do końca Muffler - ostatni tłumik Straight pipes - "proste rury" czyli wydech bez tłumików Turboback - wydech od turbo do końca (pozbawiony kata)
Norbunio Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2008 No witam witam:) Zarobiony jestem praca na maksa żeby móc myśleć o lalce:) Kiedy i gdzie te spoty? Chętnie podjadę, pod maską póki co nie mam się czym pochwalić ale w kufrze... (nie mylić ze zwłokami:P )
Rekomendowane odpowiedzi