Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciągły problem z abs-em

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam ciagły nie rozwiązany problem z abs-em w moim audi a4b5 1.8 125km 98r avant. Problem polega na tym że przy włączeniu zapłonu zapala się abs i piszczy 3 razy kontrolka ręcznego. Problem jest co najmniej dziwny bo nieraz odpalam auto i nie wywala mi absu działa wszystko normalnie Abs pomaga w hamowaniu. Nie raz odpale auto jak w dzisiejszym przypadku abs się nie właczył jechałem 15km wszystko ładnie abs działa zatrzymałem się nie gasiłem silnika wbiłem wsteczny kontrolka abs się pokazała i juz nie mam absu. Nie pomaga ponowne odpalenie auta .Abs się zapala kiedy ma tylko na to ochotę. Czasem przez cały dzień działa czasem od rana nie mam już absu. Podłaczyłem kompa wywała mi uszkodzony sterownik abs. Jest jakaś możliwość że jakiś kabel nie łaczy albo czujnik nie działa dobrze?

Opublikowano (edytowane)

Przecież VAG wskazał Ci usterkę.

Czego jeszcze chcesz ?

Edytowane przez Dev
Opublikowano

Wymienić - do ośki kupisz już za 30 zł całą pompę ze sterownikiem.

Opublikowano

Wymienić - do ośki kupisz już za 30 zł całą pompę ze sterownikiem.

cała pompa ze sterownikiem 30 zł?

Opublikowano

Ale wymień sam sterownik, w żadnym wypadku nie ruszaj bloku ABS.

Opublikowano

Pewnie, rynek jest tak zapchany że za darmo prawie oddają niektóre części. Skoro za skrzynię biegów do ośki benzyny ceny zaczynają się od 100 zł to ręce opadają. Wklep numer sterownika w allegro to się przekonasz.

Ale wymień sam sterownik, w żadnym wypadku nie ruszaj bloku ABS.

Czemu ? Szybciej i prościej.

Opublikowano

Problem będzie z odpowietrzeniem ukladu

Opublikowano

Problem będzie z odpowietrzeniem ukladu

Zawsze na "żywca" przekładam i nic nie odpowietrzam - na zasadzie ciągłego przelewu - przewody do kół trzeba tylko po przewodach od pompy dokręcić, no i później warto spłukać płyn.

Opublikowano

Można tylko po co ?

Przełożenie sterownika 30 minut a przełożenie całego bloku i odpowietrzenie ile ? Do tego płyn, robota bez sensu.

Opublikowano

Potrzymaj mi piwo i patrz na zegarek ;)

Każdy robi jak chce, żeby nie było że się kłócę :)