Barjan95 Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Mój mechanik powiedział, że zanim zrobił adaptację, to się przejechał nim. Powiedział że tym razem adaptacja poszła mu tak jak normalnie wychodzi. Patrząc na moją starą przepustnicę uważam, że jest do porządnego wyczyszczenia i by działała. Zachowam ją sobie. Walczyłem z tym 3 miesiące ale w końcu się udało. No tak, jak pojezdzisz na benzynie to się przekonasz, co z autem
jacek70 Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 10 minut temu, k232 napisał: Zrobiłeś adaptację przepustnicy?? Jeżeli nie to pamiętaj, że auto musi być zagrzane aby robić adaptację. Przepustnicę wymienię ale jeszcze jutro cały dzień jazda na benzynie i wtedy będę już pewny na 100% No aż ciekaw jestem co będzie ? To może być wina właśnie przepustnicy chociaż dopóki nie sprawdzisz pewności nie będzie.
Barjan95 Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Tak samo właśnie stawiam na przepustnicę.
k232 Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Dziś na benzynie troszkę pojeździłem i jak silnik zimny to nic się nie dzieje, ale jak się zagrzeje i postoi z 30 min na postoju to po odpaleniu głupieje, także daję do wymiany przepustnicy a jak to nic nie da to reduktor.
k232 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 W środę dopiero mi kazał dzwonić także dopiero gdzieś pod koniec następnego tygodnia :-D
Barjan95 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 To aby prędko się to stało Wracając do moich obrotów, trzyma on cały czas 1500, nawet w czasie jazdy, przykładowo jak zmieniam bieg i puszczam gaz, to ma na chwilę 1500 aż się uspokoi i wraca do normy. Nie jest to w żaden sposób uciążliwe ale możesz wiesz czemu tak jest?
k232 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Nigdy nie miałem takiego problemu jak opisujesz, ale pasuje jakiegoś elektryka samochodowego i może da radę na Vagu coś z obrotami ustawić. Chyba jest opcja ustawiania obrotów, trzeba by popatrzeć, albo załóż nowy temat
soul87 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) W dalszym ciagu problem jest z przepustnicą lub lewym powietrzem w dolocie... Pytanie czy adaptacja na pewno przeszla czy mechanior tylko tak mowi.... Ta nowa przepustnica byla czyszczona na błysk ? Edytowane 10 Marca 2017 przez soul87
k232 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Nie zawsze idzie w parze, moja przepustnica na spokojnie przechodzi adaptację prawdopodobnie jest uszkodzony potencjometr i nie wiadomo co i jak.. ;d
Adrian1727 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 1 godzinę temu, Barjan95 napisał: To aby prędko się to stało Wracając do moich obrotów, trzyma on cały czas 1500, nawet w czasie jazdy, przykładowo jak zmieniam bieg i puszczam gaz, to ma na chwilę 1500 aż się uspokoi i wraca do normy. Nie jest to w żaden sposób uciążliwe ale możesz wiesz czemu tak jest? Chyba wiem co to jest:D mam podobną sytuacje w 1.8t AEB, obroty po kilku kilometrowej jeździe wchodzą na 1500 i się tak trzymają a błąd zawsze jeden i ten sam mianowicie nastawnik przepustnicy, po wykasowaniu błędu auto spada na obroty 900 obr/min wystarczy przejechać sie 10-20 km błąd z powrotem, także najpierw przeczyszczę przepustnice po weekendzie a później zobaczę, jak się poprawi to bedzie git jak nie do wymiany przepustnica
k232 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Może być barjan, jak robisz adaptację i nie ma żadnej poprawy to dalej wadliwa przepustnica.
Barjan95 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Ehh nie straszcie mnie z tą przepustnica, bo mam świeżą przepustnicę. Sam czyscilem ją na błysk. Więc na razie stawiam na lewe powietrze ale na razie się tym nie zajmuję. Chociaż wiem, gdzie dalej szukać porblemu, także dziękuję za radę
k232 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Lewe powietrze jak by brał to by nierówno działał a tu masz tylko zawyżone obroty ale silnik działa normalnie ;p
Barjan95 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Czyli dalej stawiać mam na przepustnicę?
k232 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 9 minut temu, Barjan95 napisał: Czyli dalej stawiać mam na przepustnicę? Rozgrzej auto a później spróbuj zrobić adaptację, przyłóż się do tego i sprawdź, no coś jest nie tak skoro ciągle trzyma 1500 obrotów nawet jak wciskasz sprzęgło podczas jazdy ;p Dobrze mówię z tym, że silnik działa równo ?
Barjan95 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Okej, wezmę się za to w przyszłym tygodniu w takim razie. Tak, silnik działa równo, nic nie szarpie, nie faluje.
Adrian1727 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 20 minut temu, Barjan95 napisał: Okej, wezmę się za to w przyszłym tygodniu w takim razie. Tak, silnik działa równo, nic nie szarpie, nie faluje. Jeszcze tak dopytam, bo możliwe że przeoczyłem albo nie pisało są teraz jakieś błędy na komputerze w opcji silnika ?
Barjan95 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Tutaj właśnie chodzi o to, że dopiero w przyszłym tygodniu będę mógł go podpiąć pod kompa. Bo mnie to samego ciekawi, czy jakieś błędy jeszcze wyskoczą.
Rekomendowane odpowiedzi