slawek16-1988 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witam, w zaklepanym audi A3 1.8 dla dziewczyny już przed kupnem wyskoczył mały problemik. Auto jest zagazowane na sekwencji, nagle przestał palić jeden cylinder kuzyn próbował coś tam wskrzeszać i tyle co wiem to że ciśnienie na cylindrach jest ok i niby jest błąd wtryskiwacza. Miał ktoś podobną przygodę z tym silnikiem? pchać się w ciemno i kupować czy lepiej nie pchać się w minę?
golfagn Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Silnik generalnie ciężki do zajechania. Na jakim paliwie występuje problem?
slawek16-1988 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dokładnie nie wiem ale na 99% i na benzynie i na gazie nie pali baniak.
k232 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Mi ostatnio nie palił na lpg okazało sie, że wężyk od wtryskiwacza lpg był przerwany ze starości Na Twoim miejscu przed zakupem zmierzył bym jeszcze raz ciśnienie na cylindrach na zimnym silniku, skasować błąd i zobaczyć co sie będzie działo, może samo skasowanie bledu cos pomoże
slawek16-1988 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam, dopiero doszło do zakupu Audiczki. Podłączyłem kompa i oto taki błąd się ukazał 01252 - fuel injector for cylinder 4 (n33) Zacznę chyba od wymiany świec i przewodów tym bardziej że auto ma instalacje gazową kable stare wizualnie już odstraszają Na co jeszcze zwrócić uwagę????
jacek70 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zamień cewki miejscami i sprawdź jaki błąd się pojawi. Może to cewka jest wadliwa ?
slawek16-1988 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 Nie mamy w niej cewko fajek:) Jest cewka z modułem do niej podłączasz przewody:)
slawek16-1988 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Cylinder 4 zaczął palić, przy plusowej klemie niebyła wogóle przykręcona listwa gdzie są bezpieczniki i wszystkie przewody. Po przykręceniu listwy odrazu auto zagadało lecz jeszcze wywala mi błąd 01252 - fuel injector for cylinder 4 (n33). Nim doszedłem z ta listwą cały czas wywalało po wykasowaniu teraz tylko po przejechaniu kilku km. Wtrysk przekładałem, jest na pewno dobry, układ zapłonowy nowy. Może ma ktoś jakieś wskazówki? Może ten błąd po prostu jest od instalacji gazowej? Edytowane 11 Lutego 2017 przez slawek16-1988
Rekomendowane odpowiedzi