TOM3K Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Mam problem z robieniem zdjęć w trybie makro gdy chce coś naprawdę małego uchwycić z bliskiej odległości. Wtedy wszystko jakby normalnie przebiegało ale wciskając przycisk by zrobić zdj nic się nie dzieje. Może to być wina samego aparatu ? W innych trybach nie mam.żadnego problemu z robieniem zdj.
mosiek2206 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 U siebie mam to samo. spróbuj lekko oddalić aparat od przedmiotu i przyciskaj spust migawki na pierwszy stopień aż zadziała focus.
erchi Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Sprawdź minimalną odległość ostrzenia obiektywu.
TOM3K Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 to to nie jest rozwiązanie bo jak oddale to nie uchwyce tego co chce
erchi Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Nie zrobisz zdjęcia poniżej tej odległości.
TOM3K Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 to było do pierwszej odpowiedzi. Twoja podpowiedź sprawdzę w domu jak będę. dzięki
Fido Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dokładnie. Sprawdź w instrukcji ile wynosi minimalna odległość przy trybie Makro do fotografowanego obiektu.
Rekomendowane odpowiedzi