cineq Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam Mam problem z moim rumakiem. Niezależnie od czasu jazdy,czy to dopiero po odpaleniu czy po pół godziny jazdy zapala sie kontrolka ABS i miga wykrzyknik. Na VAG-u wykazało koniec klocków z przodu-wymieniłem,czujniki abs-u wyczyściłem,płyn doloałem i nic. Auto z 94r. niewiem czy temat już był,coś znalazłem na elektrodzie ale za dużo mi to nie pomogło. Prosze o jakieś rady. Pozdrawiam.
cocoo24 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 u mnie jak dobrze zapodam i trzymamm powiedzmy 160 to sie zapala abs i wykrzyknik, czasami też sie zapali KM/H i mała dwójka co to jest?>
cocoo24 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 na vag-u wszytsko ok. jak sie to zapali, wystarczy że zgaszę auto i znów jest ok
geronimo Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 u mnie caly czas sie swiecil ABS, bylem u kilku madrych i wszyscy rozkladali rece ze nie wiedza co to jest w koncu jeden stwierdzil ze sterownik padl - i jazda do Zielonej Gory po sterownik 300 zeta i nadal sie swiecilo, ostatni raz sprobowalem - podjechalem w Poznaniu na Gostynska - Kedzia - okazalo sie ze tylko czujnik wymienil i dodatkowo czujnik temperatury - 200 cala impreza, jak problemy z elektryka polecam goscia!!!
kamil642 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 moze to być wina jakiegoś błędu trzeba auto podłączyć pod komputer i zresetowac komputer czyszcząc wszyskie błędy to moze być to lub tak jak w mim przypadku wymiana sensora poduszek
janSerce Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 u mnie jak dobrze zapodam i trzymamm powiedzmy 160 to sie zapala abs i wykrzyknik, czasami też sie zapali KM/H i mała dwójka co to jest?> przeczyśc wszystkie czujniki abs, i zresetuj sobie fisa
cocoo24 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 przeczyśc wszystkie czujniki abs, i zresetuj sobie fisa jak sie resetuje fis?
Tombik Opublikowano 3 Lipca 2010 Opublikowano 3 Lipca 2010 posprawdzaj czujniki, zresetuj kompa poprzed odlaczenie aku
radi Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 wyczysc i przedmuchaj kostke na pompie ABS,bo mialem to samo i pomoglo.
Knob Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Witam. Pozwolę sobie podpiąć się pod temat, bo też mam problem z kontrolkami, a mianowicie: w kilka sekund po odpaleniu auta zapala się kontrolka ABS i ESP. Po około 10-20 sekundach, niezależnie czy auto stoi czy jedzie, zaczynają mrugać, a raczej przygasać kontrolki wraz z FISem, wskazaniem przebiegu, zegarem i datą, podświetleniem deski rozdzielczej i radiem, i za chwilę jest wszystko ok. Wygląda to tak, jakby nagle brakło prądu. Nie zawsze to się dzieje, szczególnie po dłuższym postoju. Może ktoś z Was miał podobny problem, to był bym bardzo wdzięczny.
Rekomendowane odpowiedzi