co jest doktorku Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Jest świetna! ! Juz wiem ze to będzie moje następne auto!! Moze nie s6 ale starczy mi a6 byle jeden właściwy silnik tam był. 4.2!!!! Dźwięk v8 to robi robotę co? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
radekrp90 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 56 minut temu, Makale napisał: Skrzynia nie zabija tej V8 ? To nie jest chyba Tiptronic nie ? W C5 z quattro był tylko Tiptronic. 5HP19 ZF'a jak dobrze pamiętam. 1
sQbaniutki Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2017 2 godziny temu, Makale napisał: Skrzynia nie zabija tej V8 ? To nie jest chyba Tiptronic nie ? Tak to jest Tiptronic.Nie zabija V8.Jazda to sama przyjemność.Oczywiście jeżeli płynnie zmienia biegi i nie szarpie. 2 godziny temu, co jest doktorku napisał: Jest świetna! ! Juz wiem ze to będzie moje następne auto!! Moze nie s6 ale starczy mi a6 byle jeden właściwy silnik tam był. 4.2!!!! Dźwięk v8 to robi robotę co? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Oj robi.Do tego mam zamontowane sportowe tłumiki końcowe.Dżwięk jest potężny.
Makale Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 A nie zauważyłem, że ma możliwość ręcznej zmiany biegów ;p Tiptrnik to ten, który ma + / - tak ? Te stare skrzynie np. w A8 D2 które mają tylko PRND432 bez + / - to nie są tipy tak ?
peter22 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 fakt silnik v8 fajnie brzmi ale niestety nie jest to pocisk . dla osób które lubią modzić i mieć większą moc w aucie niestety nie polecam tego silnika. Lepszą alternatywa jest 2.7 biturbo . Chyba że nie wkur.... cię jak jesteś objeżdżany przez większość aut.
co jest doktorku Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 No na moc napewno lepiej turbo. A jak wyglada "potliwość" w v8 bo v6 lubią gdzieś pokazać olejWysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
peter22 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 4 godziny temu, co jest doktorku napisał: No na moc napewno lepiej turbo. A jak wyglada "potliwość" w v8 bo v6 lubią gdzieś pokazać olej Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka nie wiem jak w starszej konstrukcji , ale u mnie w byłej a8 wymieniałem wszystkie możliwe uszczelki i zimeringi . Uszczelki zrobily się że tak powiem drewniane twarde . V8 jeśli nie zadbasz o uszczelki i zimeringi lubi się pocić .
jaro36 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 piękne auto,brzmienie V8 bezcenne!
sQbaniutki Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Dnia 28.01.2017 o 10:06, Makale napisał: A nie zauważyłem, że ma możliwość ręcznej zmiany biegów ;p Tiptrnik to ten, który ma + / - tak ? Te stare skrzynie np. w A8 D2 które mają tylko PRND432 bez + / - to nie są tipy tak ? Jest możliwość ręcznej zmiany biegów +/- jak również można zmieniać biegi przyciskami na kierownicy. Dnia 28.01.2017 o 10:11, peter22 napisał: fakt silnik v8 fajnie brzmi ale niestety nie jest to pocisk . dla osób które lubią modzić i mieć większą moc w aucie niestety nie polecam tego silnika. Lepszą alternatywa jest 2.7 biturbo . Chyba że nie wkur.... cię jak jesteś objeżdżany przez większość aut. Fakt. Ale z tym objeżdżaniem przez większość aut to trochę przesadziłeś.Tak się składa że ja kupuję samochody nie po to żeby przy nich grzebać (nie mam do tego warunków) albo się nimi ścigać (mam już swoje lata i to mnie już nie bawi jak kiedyś). Podsumowując 340 KM mi wystarczy do jazdy z uśmiechem na ryju.Inni niech sobie modzą,zmieniają turbiny i inne żeczy-ja to mam bez tego. Dnia 28.01.2017 o 11:24, co jest doktorku napisał: No na moc napewno lepiej turbo. A jak wyglada "potliwość" w v8 bo v6 lubią gdzieś pokazać olej Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka No nie wiem.Policz ile kasy trzeba wsadzić w samochód z seryjną mocą żeby mieć te 340 KM. Z potliwością silnika to jest różnie. U mnie przy wymianie rozrządu nie było widać za bardzo wycieków, a i tak wymieniem wszystkie uszczelki, zimeringi żeby nie mieć wyrzutów sumienia i żeby spać spokojnie po nocach. Dnia 28.01.2017 o 15:39, peter22 napisał: 9 godzin temu, co jest doktorku napisał: No na moc napewno lepiej turbo. A jak wyglada "potliwość" w v8 bo v6 lubią gdzieś pokazać olej Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka nie wiem jak w starszej konstrukcji , ale u mnie w byłej a8 wymieniałem wszystkie możliwe uszczelki i zimeringi . Uszczelki zrobily się że tak powiem drewniane twarde . V8 jeśli nie zadbasz o uszczelki i zimeringi lubi się pocić . Święta racja że trzeba dbać. Ale nie tylko o V8. Trzeba dbać o każdy samochód. Dnia 28.01.2017 o 16:05, jaro36 napisał: piękne auto,brzmienie V8 bezcenne! Dzięki. Mam ten samochód dopiero tydzień i co parę godzin wychodzę do niego, odpalam i słucham jak chodzi. Żona mówi że na stare lata zwariowałem (może i tak). Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez sQbaniutki
co jest doktorku Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Nie ma sie co dziwić pewnie lepiej słuchać niz żony czasami hehe a tak z ciekawości ubezpieczenie wyjdzie jak? Bo zniżki pewnie masz full.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
sQbaniutki Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2017 2 godziny temu, co jest doktorku napisał: a tak z ciekawości ubezpieczenie wyjdzie jak? Bo zniżki pewnie masz full. Tak mam full zniżki. Za ubezpieczenie zapłaciłem 970 zł.
kajmanovsky Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dnia 28.01.2017 o 10:11, peter22 napisał: fakt silnik v8 fajnie brzmi ale niestety nie jest to pocisk . dla osób które lubią modzić i mieć większą moc w aucie niestety nie polecam tego silnika. Lepszą alternatywa jest 2.7 biturbo . Chyba że nie wkur.... cię jak jesteś objeżdżany przez większość aut. racja może z automatem troche zamula, podobnie z moim 2.8 ale bez przesady wiekszosc aut nie ma szans do tego bo dzis coraz wiecej eko hyundai jezdzi po drogach a jak hukniesz z wydechu to tamci do rowu wpadają hahah poza tym jak sie jest juz w biegu przy 60/70/80 km/h to na kickdown te skrzynie nawet sobie radzą ciekaw jestem czy jego 5hp19 jest takie samo co moje 5hp19 hmm
sQbaniutki Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2017 Godzinę temu, kajmanovsky napisał: ciekaw jestem czy jego 5hp19 jest takie samo co moje 5hp19 hmm Nie wiem czy takie same ale daje radę .
sQbaniutki Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Dzisiaj kurier dostarczył parę rzeczy: Nowa klapka podłokietnika. Emblemat S6 bo brakowało. I takie coś dla ozdoby. Niby nie wiele a cieszy. Edytowane 2 Lutego 2017 przez sQbaniutki
sQbaniutki Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) I już na swoim miejscu: Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez sQbaniutki
sQbaniutki Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Opublikowano 8 Lutego 2017 Dzisiaj S6-ka poszła do fachowców na zamontowanie podtlenku LPG. Czas realizacji to 2 (słownie dwa dni). Jestem na ten czas uziemiony.
sQbaniutki Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Dzisiaj odebrałem samochód od gazownika-parę zdjęć instalacji: Chodzi na gazie aż miło.Żadnej różnicy czy jadę na gazie czy na benzynie. Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez sQbaniutki
black4 Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Witaj! Profesjonalnie ta instalacja wygląda. Na jakich komponentach ją robiłeś? BTW. Auto świetne PS. Końcóweczki wydechu nie za bardzo wystają spod dyfuzora? Pozdrawiam!
sQbaniutki Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) I jeszcze parę zdjęć z montażu LPG: Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez sQbaniutki
sQbaniutki Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Opublikowano 13 Lutego 2017 18 godzin temu, black4 napisał: Witaj! Profesjonalnie ta instalacja wygląda. Na jakich komponentach ją robiłeś? Stag 300 QMAX Elektrozawór LPG OMB Wtryskiwacze Barrakuda Reduktor KME TWIN Wielozawór Tomasseto Zbiornik Stako 70 l. Zawartość dodana 1 minute later 18 godzin temu, black4 napisał: PS. Końcóweczki wydechu nie za bardzo wystają spod dyfuzora? Fakt wystają ale tak ma być. Są to tłumiki sportowe i nie da się inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi