Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

chip na 200km,tuner,śląskie,gdzie szukać,kto ma na sprzedaż wtryski bex lub dp,porady,prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nadzieje ze temat dobrze założony itp no ale do rzeczy 

Pierwsze - pytanie kto z okolicy Czestochowy może podnieść moc ? najchętniej jechał bym do gregor10 no ale mam tam chyba koło 350 km i może polećcie mi kogoś z tej okolicy 

drugie - chciałbym zrobić chip na ok 200km i około 300nm chciałbym włożyć dp i wtryski od bexa może ktoś ma na sprzedaż ?

trzecie - pytanie mam gaz i za słaby reduktor wtryski pewnie też no ale takie juz kupiłem nie mam zadnych problemów z gazem jak depne to auto normalnie przyśpiesza nie szarpie itp 

gazownik powiedział ze wtryski moze rozwiercić a reduktor bym kupił jakiś do 300 km mogło by to zdać egzamin ?

czwarte - :) jak juz był przyjechał do tunera i okaże sie że np przepływka jest uszkodzona to co wtedy wracam do domu robie to i przyjeżdżam z powrotem jak to wygląda 

piąte - jak już bym miał wtryski to ja mam je założyć i jechać do tunera czy on mi to na miejscu zrobi jak to wygląda ? no chyba ze wtryski do takiej modyfikacji nie bedą konieczne ?

szóste - jaki jest koszt takiej modyfikacji dp i wtryski kupił bym sam jak coś to proszę na pw napisać 

Edytowane przez adioss995

Opublikowano
32 minuty temu, adioss995 napisał:

chciałbym włożyć dp i wtryski od bexa może ktoś ma na sprzedaż ?

W sprawie DP napisz do kolegi toman. Montowałem kilka sztuk od niego i wykonanie pełna profeska.

Wtryski możesz założyć BEX-owe lucz Saab-owskie. Tylko nie daj się z frajerzyć max 200 z wysyłką bo niektórzy wołają i 3 razy tyle. :D

Najlepiej to kup sobie fejs KKL zrobisz kpl. logów i przynajmniej jadąc do kogoś pół polski będziesz miał pewność, że auto sprawne. :D

Opublikowano
  • Autor

logi kiedyś robiłem przed wymianą pompy paliwa 

czyli za wtryski koło 200 zł a te sabowskie pasują bez problemu 

Opublikowano
17 godzin temu, adioss995 napisał:

Pierwsze - pytanie kto z okolicy Czestochowy może podnieść moc ?

http://best-performance.pl/

Pogadaj z chłopakami, pewnie udzielą odpowiedzi na większość Twoich pytań.

Opublikowano

To już chyba zamiast tego DP bym wolał coś zrobić z IC, albo drugi dołożyć albo centralny.  Moim zdaniem samo założenie DP jakoś specjalnie nie odblokuje kiedy reszta wydechu słomka. Natomiast brak wydajnego IC mocno odczujesz i będziesz czuł jak im bardziej nagrzane powietrze tym słabsze auto. 

Opublikowano
  • Autor

21 godzin temu, XsiX napisał:

To już chyba zamiast tego DP bym wolał coś zrobić z IC, albo drugi dołożyć albo centralny.  Moim zdaniem samo założenie DP jakoś specjalnie nie odblokuje kiedy reszta wydechu słomka. Natomiast brak wydajnego IC mocno odczujesz i będziesz czuł jak im bardziej nagrzane powietrze tym słabsze auto. 

no na pewno cos w tym jest ale to juz koszta bo ile front by kosztował ?

galetto ile za takie dp płaciłeś 

Opublikowano

Na 200KM to myślę, że wystarczy dołożyć drugi IC jak w BEX'ach. 

Opublikowano

Wtryski mozna zalozyc tez z aum tam sa 320cc i sa 2 razy tansze niz bexowe

Opublikowano
21 godzin temu, adioss995 napisał:

galetto ile za takie dp płaciłeś 

Nie płaciłem tylko montowałem chłopakom, którzy u Tomka kupili.

350zł bodajże z uszczelkami i śrubami.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wydech to wycięcie kata go najbardziej odtyka .2 intercooler tez by się przydał. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

mam jeszcze pytanie ile i na jakim kanale powinna pompować turbina na biegu jałowym ?

Opublikowano

Nic nie powinna pompowac.

Opublikowano
  • Autor

ok bo nie pamietam ale jakoś na którymś kanale pokazuje 0,900mbar na wartościach zmierzonych i jakie powinny być  czy jakoś tak 

lukasz jak sie zdecyduje to na wiosne bedziemy coś modzić bo na sam reduktor wtryski 600zl dp 400 i reszta a nie wiem czy nie zmieniać auta na a6 c6 2,4 

Opublikowano

Ladowanie turbiny sprawdzasz na kanalach 115, 118 tylko trzeba to robic w czase jazdy.