Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFF] Dziwny, niepokojący dźwięk z okolic trubiny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Pisze w temacie 1,9 TDI. A moje autko to 1,9 DI 75 km 99rok polift. Auto jezdzi bez żadnego problemu odpala . Moim zdaniem moc jest nic nie traci teraz a wczesniej. Nic nie zauważyłem by sie cos z nim dzialo czy na mocy stracil. WIec kto mi podpowie skad ten dziwięk co sprawdzić ?? ALbo moze ktos odrazu bedzie wiedzial co jest nie tak . Pomożcie .

https://www.youtube.com/watch?v=q4uz7EhVKxc

Opublikowano

Czyżby turbo padło i wirnik obcierał?? Moze ktoś to potwierdzi ...? No chyba ze nieszczelny dolot i taki dzięk wydobywa ale raczej to pierwsze ....

Opublikowano

Wiesz co , kiedys zauważyłęm jak auto bylo rozgrzane maly dymek jak by z tej rury metalowej. I moze to pod cisnieniem tak sie dzieje ?? Czy to nie tu szukac ?? Jak najlepiej samemu po domowemu sprawdzic turbinke ?? NIe mam jakiejs duzej znajomosci

Opublikowano

Zdejmijesz waz od filtra powietrza, lapiesz za wirnik i szukasz luzow. Wzdluzny jest najgorszy ale taki dzwiek moze powodowac bardziej poprzeczny. A jestes pewny ze ten dzwiek pochodzi z turbo? Bo na tele ciezko powiedziec tym bardziej ze to nagranie. Cos podobnego wydawalo zatarte lozysko sprzęgła. Ale to mpze sie wudawac bo to nagranie i jakosc na tele porażka

Opublikowano

Zobacz metalowa rure od egr czy nie puszcza gdzies spalin czy nie jest gdzies okopcona.

Co do turbo zdejmij dolot ten co idzie od filtra i zlap palcami wirnik powinien miec bardzo delikatny luz na boki i nie powinien miec zadnego luzu wzdłużnego.

Opublikowano (edytowane)

Panowie na moje oko to ten dzwiek jest z tej gruszki metalowej tej okrągłej. CO idzie ten węzyk czarny cienki

Edytowane przez Dawidepd
Opublikowano

Bylem u mechanika bo musialem wymienic tarcze klocki itd, cały osprzet. I kazałem mu również sprawdzić co tam piszczy. Sprawdził i mowi ze rura od egr miała troche luz i rozerwało uszczelki ta od gory i tą od dołu. Możliwe ze tak moze i stad byc ten swist ?? Kto moze zna nr tej uszczelki do mojego modelu autka ?? Bym zamowił i wymienił . Bo byłem w sobote i nie zdażył mi zamowic a auto było mi potrzebne i nie chciałem zostawiac . Niech ktoś sie wypowie jak by  mogł :)

Opublikowano

Weź se wode z płynem do naczyń. Do atomizera. Popsikaj, odpal, i zobacz czy lecą bomble. I masz odpowiedź.