wojtek_lbn Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Niestety czeka mnie (najprawdopodobniej) wymiana manetki od wycieraczek bo przestaje działać tak jak powinna- spróbuję jeszcze uratować swoją, ale zanim zacznę coś rozbierać chciałbym zrobić rekonesans w dostępności zamiennika... W związku z tym pytanie brzmi: ile było rodzajów manetek? U mnie zestaw "full wypas", czyli avant po 2 lifcie, z pełnym fisem i xenonem. Z innych tematów wnioskuję, że poliftowa manetka jest inna. Że FIS wymaga innej wiadomo bo musi mieć sterowanie do niego. Pozostają 2 kwestie- czy spryskiwacze xenonów wpływają na rodzaj manetki? i czy jest różna w sedanach i avantach (a podejrzewam że jest)? Z góry dzięki za pomoc.
marcin_franz Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Przedlift i polift różnią się podłączeniem. Sedan i avant różni się tylną wycieraczką. Co do xanonu to na 90 % się nie różnią.
Fazii Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Przy xenonie jest jedynie inny przekaźnik, manetka ta sama
wojtek_lbn Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Opublikowano 18 Lutego 2017 Czyli ogólnie tak jak podejrzewałem. Dzięki za potwierdzenie!
Rekomendowane odpowiedzi