Zygal Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam. Ostatnio na przeglądzie komputer pokazał, że jest uszkodzony ( czujnik temp. paliwa ) I mam pytanie czy może to powodować zapalanie kontrolki ( Check ). Kontrolka gaśnie jak odpalimy samochód ponownie 3-4 razy pod rząd. A jak kontrolka się pali podczas jazdy nie ma różnicy w pracy silnika. Samochód odpala też za pierwszym razem.
dymmek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 moze tak być. komputer uszkodzenie któregokolwiek czujnika moze byc wykrywane jako bład
marek27 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Ja u siebie wymieniałem ten czujnik i objawy miałem takie, że raz na jakiś czas zaświeciła mi się kontrolka silnika, a silnik pracował poprawnie. Za czujnik dałem 45 złotych w ASO.
vanx Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 witam, chcę odgrzać sprawę czujnika temperatury paliwa, vag wskazał mi błąd, zlokalizowałem go i okazało się, że przewody elektryczne są wyrwane z czujnika, w aso powiedzieli, że cena czujnika 70 zł, czy ktoś sam wymieniał ten czujnik? ja nie mogę się do niego dobrać, bo jest zaraz za filtrem paliwa i przeszkadzają przewody paliwowe. może jakaś podpowiedź, jak się do niego dostać? czekam na sugestie. nadmienię, że nie mam problemów z odpalaniem, ani z pracą silnika.
siemian Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ja go wymieniałem w ASO.[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2009, 23:59_________________________________________________ale jakoś drożej wyszło... :mysli:
lyku23 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Podłącze się pod temat Ostatnio też zauważyłem, że są wyrwane z kostki przewody od czujnika temperatury paliwa i takie mam pytanie, czy ktoś z was jest w stanie zrobić fotkę lub opisać, który przewód w którym pinie powinien się znajdować ? [br]Dopisany: 10 Czerwiec 2009, 16:55_________________________________________________Udał się ustalić jak mają być kabelki podpięte 1. Przewód zielono-szary - po stronie zaokrąglonej kostki 2. Przewód szary - po stronie płaskiej
vanx Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Wielkie dzięki kolego za opis tych kabelków. Dłuższy czas jeździłem z odłączonym czujnikiem, ale jutro podłączę czujnik.
Rekomendowane odpowiedzi