Arek8888 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam. Planuję zakup felg aluminiowych do swojej Audi aby poprawić jej wygląd. Mam pewną zagwozdkę, a mianowicie zastanawiam się, czy wypada zakładać ori fele, ale np. z Mercedesa. Czy logo innej marki nie będzie się gryzło z wizerunkiem Audi? czy lepiej szukać tylko i wyłącznie ori Audi?
golfagn Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Chcesz poprawić wygląd Audi wstawiając alufele z Merca? Żartujesz?
Maniek_0904 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, a dlaczego akurat oryginalne? Ja kupiłem używane aluminiowe felgi niemieckiej firmy RC w niedużej cenie. Coś takiego -
Arek8888 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 52 minuty temu, golfagn napisał: Chcesz poprawić wygląd Audi wstawiając alufele z Merca? Żartujesz? Widywałem takie egzemplarze, dlatego pytam innych o zdanie
Arek8888 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 49 minut temu, Maniek_0904 napisał: Witam, a dlaczego akurat oryginalne? Ja kupiłem używane aluminiowe felgi niemieckiej firmy RC w niedużej cenie. Coś takiego - Dopiero zaczynam swoją przygodę z motoryzacją i nie wiem za bardzo jakie firmy produkują dobre felgi. Dlatego skłaniam się ku ori, ponieważ w tym przypadku nie będzie wątpliwości co do jakości. A mógłbyś napisać właśnie jakich firm warto szukać? Twoje wyglądają super
Arek8888 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 1 minutę temu, Bastech napisał: Nie widzi mi się taka kombinacja. Dzięki, właśnie takich odpowiedzi oczekuję. Głosów na tak lub nie. Są na tym forum osoby z niewątpliwie większym doświadczeniem ode mnie, a kto pyta nie błądzi
Maniek_0904 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Ogólnie napewno oryginalne są najpewniejsze. Jest mnóstwo firm produkujących felgi. Trzeba poprostu patrzeć na pochodzenie producenta - nie założyłbym bym chińczyków. Brat miał i gięły się oraz pękały.
golfagn Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Komplet Audi 16 w ładnym stanie z dekielkami i wysyłką kupiłem za 400zl. Tu nawet nie ma o czym gadać
Arek8888 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 3 godziny temu, Maniek_0904 napisał: Ogólnie napewno oryginalne są najpewniejsze. Jest mnóstwo firm produkujących felgi. Trzeba poprostu patrzeć na pochodzenie producenta - nie założyłbym bym chińczyków. Brat miał i gięły się oraz pękały. Wiadomo, wszystko co chińskie należy omijać z daleka
Arek8888 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 36 minut temu, golfagn napisał: Komplet Audi 16 w ładnym stanie z dekielkami i wysyłką kupiłem za 400zl. Tu nawet nie ma o czym gadać No właśnie ja trochę obawiam się kupowania felg z przesyłką, bo teoretycznie można trafić na jakieś prostowane, które będą później bić. Ale to chyba trzeba mieć dużego pecha albo trafić na nieuczciwego sprzedawcę
akro023 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 ja zeszlego sezonu kupilem komplet alufelg orginalnych audi a okazalo sie ze ze jedna byla krzywa przez co trzeba bylo ja prostowac a nawet podczas jazdy slychac lekkie bicie, najlepiej kupowac z jakiegos zaufanego zrodla, czasami nawet aledrogo do takich nei nalezy
Arek8888 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Opublikowano 27 Lutego 2017 10 godzin temu, akro023 napisał: ja zeszlego sezonu kupilem komplet alufelg orginalnych audi a okazalo sie ze ze jedna byla krzywa przez co trzeba bylo ja prostowac a nawet podczas jazdy slychac lekkie bicie, najlepiej kupowac z jakiegos zaufanego zrodla, czasami nawet aledrogo do takich nei nalezy Rozumiem, dzięki za radę. Dlatego będę szukał felg gdzieś na miejscu, aby najpierw sprawdzić je na wyważarce.
Arek8888 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Opublikowano 27 Lutego 2017 Panowie, a czy w przypadku oryginalnych felg Audi o rozmiarze 6Jx15 ET45 śruby z felg stalowych pasują do aluminiowych czy trzeba kupić inne?
krystian.gawin Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 PasujaWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi