danielossg47 Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Witam. Ostatnio dokładałem tempomat i pełny fis przy okazji chciałem dołozyc multifunkcje i zmieniłem poduszke w mojej czteroramiennj kierownicy na ta multi, kupiłem moduł(trapez) i wiazkei po całym kodowaniu spraa wygląda tak fis chula i tempomat tez ale mutifunkcja nie działa wywala mi takie bledy w 16-Steering Wheel : 01044- Control Module Incorrectly Coded 35-00 -- 01304 - Radio 49-00 - No Communications Radio mam wsadzone dedykowane do a4 na androidzie. Wie ktos o co tu w tym wszystkim chodzi ? Edytowane 27 Lutego 2017 przez danielossg47
lukaszooo Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Kiedyś kombinowalem coś podobnego i z tego co pamiętam w tamtym wypadku problemem była taśma.
danielossg47 Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Opublikowano 1 Marca 2017 Chyba juz ogarniete bo nie wywala tego pierwszego bledu ale ten drugi zostaje bo jak sie okazalo w kostce do radia mam tylko kable zasilajace a nie mam tej reszty potrzebnej do multi ;/ czy ktos wie jak to dołożyć i gdzie poprowadzic taka wiazke ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Zapewne brakuje Ci kabli do szyny CAN, możesz pociągnąć je np z klimatronika, na forum jest opis co i jak, nawet chyba w dziale warsztat są zdjęcia. Pozdrawiam, Łukasz
danielossg47 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Opublikowano 2 Marca 2017 To są te 3 kable ktore maja isc od kostki radia do kostki w liczniku czy jeszcze cos ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Nie 3 tylko 2- can-bus H (+) oraz can-bus L (-)Pozdrawiam, Łukasz
danielossg47 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Opublikowano 2 Marca 2017 Miałem na mysli 2 napisalem 3. Czytałem troche ten wątek i juz coś zaczynam łapać. Trochę dziwne jest dla mnie to ze te kabelki pod licznik trzeba ciągnąć. Bo napisze jeszcze raz zebysmy sie dobrze rozumieli. Dołożyłem poduszke multi, zakodowalem, multi nie dziala, wyciagam radio ktore mam od roku i wlacza sie po zaplonie gasnie po zaplonie (dokladalem kabel po stacyjce) wyciagnalem radio i mam kable tylko od zasilania. Głównie chodzi mi o sterowanie z kiery dlatego na mój chłopski rozum myslalem ze kable trzeba ciagnac gdzies pod moduł kierownicy. A to wszystko załatwią mi te 2 kable do licznika ? Jesli tak w niedziele dzialam
Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) nie ma różnicy gdzie podepniesz się do kabli CAN+, CAN-, czy będzie to licznik czy klimatronic, przez te przewody idzie sygnał w postaci 1,0 (sygnał cyfrowy) do centralnej magistrali. Więc najlepiej podłączyć się tam gdzie to będzie najbliżej. Pamiętać trzeba natomiast, że jak te kable będziesz kładł to muszą być one splecione w warkocz, zresztą jak znajdziesz gdzieś kable do których się będziesz wpinał to zrozumiesz o co chodzi. niektórzy pisali, że lepiej wpiąć się w kable przy liczniku, bo po podpięciu pod klimatronik nie wszystkim to chodziło, ale to już musisz sam zadecydować Edytowane 6 Marca 2017 przez Lukasz_mk2
Rekomendowane odpowiedzi