Juniorsky Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Witam Chciałbym zapytać czy normalnym jest że "dwururka" w 1.8T kopci tylko jedną stroną podczas postoju (od strony kierowcy) ??
przem8 Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 A dmucha jednakowo z obu rur jak przyłożysz dłoń? Może przy drugim tłumiku jest nieszczelność i gdzieś bokiem ucieka
Juniorsky Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Opublikowano 6 Marca 2017 Nie dmucha i raczej nie ma nieszczelności (ostatnio była wymiana oleju więc sobie tam zaglądałem) sprawdzę to jak będę na jakimś kanale. Czy mogą być jakieś inne powody?
przem8 Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Wychodzi na przytkany tłumik. Nie grzechocze nic jak w niego postukasz?
rosati Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Dnia 2.03.2017 o 18:43, Juniorsky napisał: Witam Chciałbym zapytać czy normalnym jest że "dwururka" w 1.8T kopci tylko jedną stroną podczas postoju (od strony kierowcy) ?? U mnie z obu rur leci praktycznie tak samo Edytowane 12 Marca 2017 przez rosati
kaman5151 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 U mnie bardziej kopci z lewej rury. Śmiesznie to czasami wygląda. I nie wiem czy to normalne czy coś z wydechem nie tak. (Chodzi mi o parę wodną).
Juniorsky Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 2 godziny temu, kaman5151 napisał: U mnie bardziej kopci z lewej rury. Śmiesznie to czasami wygląda. I nie wiem czy to normalne czy coś z wydechem nie tak. (Chodzi mi o parę wodną). Dokładnie tak jak kolega mówi bardziej z lewej i to trochę dziwne. Będę na kanale w piątek to stuknę w ten prawy tłumik.
WYSKUN Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 u mnie kopci ciut bardziej z rury od strony pasażera też się nad tym kiedyś zastanawiałem nieszczelnosći nie mam bo było sprawdzane podczas montażu DP
kaman5151 Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Dnia 7.03.2017 o 20:29, Juniorsky napisał: Dokładnie tak jak kolega mówi bardziej z lewej i to trochę dziwne. Będę na kanale w piątek to stuknę w ten prawy tłumik. I jak sytuacja bo jestem ciekawy?
DanielMod Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Co prawda nie w 1.8 T ale u mnie w TDI w wydechu na dwie strony , robiłem sam całość 2.5 cala i na postoju też leci z jednej strony bardziej więc raczej to normalne bo u mnie napewno wszystko jest szczelne :-)
Juniorsky Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2017 W tej chwili jest tak jak pisałem nic z tym nie robiłem gdyż wyskoczyły inne problemy w autku zaczynając od ciśnienia oleju kończąc na wszystkich cewkach i przy okazji świecach. Aktualnie czekam na ściągnięcie miski wyczyszczenie smoka lub zmianę smoka i pompy. Jak na razie wymieniłem też napinacz łańcucha bo było go słychać na zimnym silniku bynajmniej po wymianie tej części ciśnienie oleju skoczyło o 0,5 oraz brzęczenie ustało.
Rekomendowane odpowiedzi