trevor philips Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Witam. Mam taki problem, wymieniłem z tyłu tarcze i klocki hamulcowe po przejachaniu niewielkiego dystansu i przychamowaniu zapaliła się kontrolka absu skasowałem błedy programem "POLSKI VAG" i teraz nie pali się kontrolka i nie ma ABS wogóle! co mam zrobic z góry dzięki za pomoc majstry, pozdrawiam TREVOR PHILIPS *Pierwsze to należy się przywitać w odpowiednim dziale, a potem szukać pomocy. ->Nowicjusz Zapraszam również tu ->Regulamin
Adrian1727 Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Jaki był błąd który skasowałeś vagiem ? Zrób logi vagiem dot. czujników ABS, od 0-10 km/h, sprawdź czy wszystkie działają tak samo, ABS>>Bloki pomiarowe>>kanał 01
bartez80 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Dnia 11.03.2017 o 19:30, Dev napisał: BRak koronek albo źle ustawione czujniki Dobra Guru od hebli ,to podpowiedz ,jak ustawic ta szczeline pomiedzy czujnikiem ,a koronka ABS (tył) bo u brata robilem cały układ ham. tarcze tylne ,OZ nowe koronki ABS ,(wprasowane równo na prasie ,a nie wbijane młotkiem ) ,nowe łożyska wprasowane w tarczo -piaste i oczywiscie tak jak przewidywałem ,czytajac gdzies twoje wypowiedzi w innych tematach ,ze może świrować ABS i tak też jest ,prawy tylny czujnik (niezrozumiały sygnał) Poskładałem to wszystko wieczorem i już nie było czasu zwalac kolo i wole dopytac ,jak ustawic tam szczeline na tym czujniku ,zeby nie narobic sobie biedy? to że szczelinomierzem ,to wiem ,tylko jak go tam wsadzic ,pomiedzy czujnik a koronke ?
Dev Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 11 godzin temu, bartez80 napisał: Dobra Guru od hebli ,to podpowiedz ,jak ustawic ta szczeline pomiedzy czujnikiem ,a koronka ABS (tył) bo u brata robilem cały układ ham. tarcze tylne ,OZ nowe koronki ABS ,(wprasowane równo na prasie ,a nie wbijane młotkiem ) ,nowe łożyska wprasowane w tarczo -piaste i oczywiscie tak jak przewidywałem ,czytajac gdzies twoje wypowiedzi w innych tematach ,ze może świrować ABS i tak też jest ,prawy tylny czujnik (niezrozumiały sygnał) Poskładałem to wszystko wieczorem i już nie było czasu zwalac kolo i wole dopytac ,jak ustawic tam szczeline na tym czujniku ,zeby nie narobic sobie biedy? to że szczelinomierzem ,to wiem ,tylko jak go tam wsadzic ,pomiedzy czujnik a koronke ? Odkręcić zaciski oraz jarzmo. Widać dokładnie czujnik i koronke, wystarczy delikatnie dobić mloteczkiem
Rekomendowane odpowiedzi