Artur_Audi Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witam. Jak w temacie. Byłem zmuszony do remontu głowicy. Mechanik rozebral a potem zlozyl silnik. Po tych operacjach silnik dusi się na gazie. Byłem w miejscu, gdzie instalowali mi gaz. Gazownik powiedział, że na komputerze wszystko jest dobrze, ustawił, zaadaptował jeszcze raz. Silnik dalej sie dusi - słabo przyspiesza, wpada w wibracje przy dodawaniu gazu. Jesli ktos ma pomysl co moze powodować powyższe zachowanie się silnika, to będę wdzięczny za podzielenie się. Pozdrawiam.
andrzej_1970 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zobacz czy przewody zapłonowe nie mają przebicia,lub świece.
michuNS Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 a na benzynie jest ok czy to samo?
Artur_Audi Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witam. Przewody i świece wymienilem na nowe. Na benzynie wszystko gra
rusek79 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 u mnie były takie same objawy i padnięty był komputer gazowy (po podpięciu tez pokazywał wszystko ok)zanim wciągniesz się w koszta (tak jak było u mnie) zapytaj się gazownika czy miałby na podmianke do sprawdzenia
Artur_Audi Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2009 Hmm, to wyglada na powazna sprawe. A ile musiales zaplacic za nowy komp??
michuNS Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 sprawdz czy przypadkiem kolejnosci kabli (do wtryskiwaczy i od wtrysków sterujących) i wężyków od gazu Ci mechanior nie pomieszał. Sprawdź dokładnie łatwo sie zamieszać . zerkij też na wężyki podciśnienia itp..
rusek79 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 za komputer nic nie płaciłem bo instalacja była jeszcze na gwarancji
Artur_Audi Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2009 No to bede musial pomeczyc pana Gazownika Bylem u Gazownika. Stwierdzil, ze z instalacja wszystko ok i trzeba szukac gdzie indziej. Mowil, zeby sprawdzic Sondę, Przepływomierz i cewkę. VAG nic nie wyrzuca. Jak sprawdzic te częśći inaczej niz przez VAG-a??
mateogda Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 VAG nic nie wyrzuca. Błędy to nie wszystko!
michuNS Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 jeżeli na benzynie jeździ dobrze i wyeliminowałes niesprawność układu WN to czemu ma to być wina układu benzynowego, przecież na niej jeździ dobrze...
Artur_Audi Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2009 Hmm, no tak. Gazownik stwierdził, że trzeba sprawdzić te rzeczy Pomału kończą mi się opcje.....
michuNS Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 może dobrze byłoby podpiąć vag-a i poobserwować zachowanie sond, w czasie jazdy na gazie..moze cos nie tak z mieszanką gazu a na kompie do gazu tego nie widać
Artur_Audi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2009 No to juz wykracza poza moje umiejetnosci Ale moze ktos pomoże... [br]Dopisany: 13 Styczeń 2009, 07:32_________________________________________________Rozmawialem z gazownikiem - zalatwi mi komputer do podmiany i zobaczymy, czy cos pomoze. Gazownik polecil mi tez sprawdzic cewke. Najlatwiej byloby podmienic i zobaczyc jak dziala na innej. Gdzie można sprawdzic, czy cewka "dobrze działa"??
andrzej_1970 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Na benzynie będzie hulał jak ta lala a na gazie wyczuje każde niedomagania układu zapłonowego.Zostają tylko podmianki poszczególnych podzespołów.Ja na przykład miałem walnięte przewody zapłonowe na benzynie wszystko ok a na gazie wcale nie chciał jechać.
Artur_Audi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2009 No, przewody i świece mam nowe, więc zostaje cewka...
rusek79 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 przewody jakiego producenta kupiles?
Artur_Audi Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Świece - Bosch, Przewody - NGK
rusek79 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 a sprawdzane miales cisnienie po remoncie
Artur_Audi Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie, nie bylo sprawdzane, ale samochodzik na benzynce troche lepiej chodzi niz wczesniej.[br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 19:44_________________________________________________Rozterek ciąg dalszy. Podmiana komputera nie przyniosła oczekiwanego rezultatu, czyli poprawy. Gazownik polecił zwrócić uwagę na cewkę, ewentualne czujnik Halla. Nie chciałbym tych rzeczy wymienić, żeby się potem okazało, że to nie to było przyczyną. Jak zweryfikować poprawność działania tych części??
Rekomendowane odpowiedzi