dawid922 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Czesć , Posiadam skrzynie manualna i autow quattr z tego wzgledu ,ze sa podzielone opinie ... Na kazdym forum inaczej .... Pan w sklepie inaczej a mechanik jeszcze co innego chciałbym sie dowiedzieć czy woogle wymieniać olej w skrzyni biegów ... jesli tak to ile litrów i jaki polecacie . O quattro mam podobne pytanie , czy wymieniać cokolwiek jesli tak to ile i jaki olej . Dzieki a odpowiedz , jeśli ten temat sie powtórzył to przepraszam
Dominik84 Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 hej, ja ostatnio wymieniałem olej w skrzyni i tylnym Dyfrze tylko w b7 1,8t Q wiec pewnie jakaś będzie różnica, skrzynia razem z torsenem 3,5 litra , dyfer tył 1,1 litra do przelenia, w jednym aso mówili ze wchodzi 0,9l w drugim 1,5l, co do olejów zamawiałem w Aso więc koszty bardzo wysokie, co do starego oleju był zabrudzony, na zegarze 190 tys km, niby w serwisie nie ma danych co ile to wymieniać, z tego co gość mi mówił ze nie wymienia się, a maja podane pojemności skrzyń w razie zalania nowych czy tam po remoncie jakimś, ja wymieniłem bo coś mi chrobotało i widzę dużą poprawę. kupiłem w aso bo chciałem sprawdzić czy to pomoże czy nie, wiec dlatego nie poszedłem w zamiennik, w razie co pytaj pozdrawiam
dawid922 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Opublikowano 2 Maja 2017 Dzieki ,za wyczerpujący post Ja profilaktycznie wole ywmienic , a jak to robic w dyferze ? gdzie jest wlew ?
Dominik84 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) normalnie od dołu masz korek spustowy, z boku od nalewanie, filmik podglądowy Edytowane 3 Maja 2017 przez Dominik84
dawid922 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dzięki , wiec na dniach zabieram sie do wymiany oleju w skrzyni idyfrze i zdam relacje
Rekomendowane odpowiedzi