muunv Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Siema Dzisiaj podczas podrozy w gory, zaczalem slyszec dziwne odglosy z lewej strony auta w okolicach tarczy hamulcowej. Stojac w korku, toczac sie slychac bylo jak jakis element tarczy przy kazdym obrocie o cos ociera. Im szybciej sie toczylem, tym czesciej bylo to slychac. Po drugie, przy wciskaniu hamulca stojac, sluchac bylo jakby sie naprezala sprezyna. Gdy wciskalem lekko juz bylo to slychac i dociskajac bardziej hamulec, bylo slychac naprezenie bardziej :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
muunv Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Opublikowano 1 Maja 2017 Klocki to maja przejechane max 5k. Byly nie dawo wymieniane :/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
piti82 Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Sprawdź osłonę tarczy, może się pokrzywiła od uderzenia kamieniem i teraz trzeWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
iwan92 Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 a koło się nie grzeje ? Może zapieczony tłoczek, lub krzywa tarcza ?
muunv Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Opublikowano 20 Maja 2017 Tarcze nie bija, nic nie czuć. Czy koło sie grzeje? Cieżko powiedzieć, bo zawsze koła są ciepłe po jeździe Dziś już mnie zaczyna to przerażać. Podczas jazdy gdy delikatnie dotykałem gazu, czułem na pedale drgania, pomimo drogi jak stół. Nie wiem co to może być..
gregoricos Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 U mnie te objawy ,skutkowały awarią łożyska koła.
muunv Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2018 Problem rozwiazany. Przyczyna byla podgieta blaszka na zacisku. Mechanik podczas wymiany klockow musial to nieumyslnie zrobic. :/
Rekomendowane odpowiedzi