Rajmondo Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 Ktoś może zidentyfikować czy poniższe silniczki są oryginalne i czy pasują do zespolonych Valeo? Jak można sprawdzić czy są sprawne bez ich montażu? Dziś je dostałem, a lampy dopiero będę wymieniał wiosną/latem. [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 28-02-2007, 13:15 ] no i ten temat dużo lepszy, dzięki (dodałem tylko znacznik modelu)
adadur Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 Ktoś z ETKĄ zapewne sprawdzi po numerze, ale mam duże wątpliwości czy to pochodzi od A4 (B5).
M@rcus Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 Czy pasują - tego nie wiem, ale w Valeo zespolonych u mnie są takie: Z tego co się orientuję, producentem jest Hella.
pre_pl Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 to są silniki do VW Polo (etka), choć na stronach podają, że z Golfa http://www.parts-master.ru/parts-3287-7056 http://uk-mkivs.net/forums/rss.aspx?ForumID=41&PostID=142019 Natomiast tutaj: http://www.doaut.pl/m-AUDI-o-A4_SDN_01_KOMBI_02_.html podają, że do A4... Na tej aukcji ebay pisze gość, że do Audi A4 99-05 też się nada... Numer VAG : 1J0941295F
Rajmondo Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Opublikowano 2 Marca 2007 Czyli istnieje prawdopodobieństwo, że będą pasować. Zastanawiam się co zrobię jeśli okaże się, że jednak nie pasują. Wytnę błotniki, wstawię nowe lampy i ... Czy można zamocować to wszystko bez silniczków gdyby zaszła taka konieczność?
pre_pl Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 Zastanawiam się co zrobię jeśli okaże się, że jednak nie pasują no a sprzedać na allegro nie możesz ? Poza tym, skąd chcesz kupić te silniki ? Porównaj cenę w ASO.
Rajmondo Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Opublikowano 2 Marca 2007 Nie o to chodzi. Jeśli okaże się, że nie pasują, to je po prostu zwrócę lub wymienię na pasujące. Kupiłem je na Allegro. Chodzi mi o to, że to czy pasują czy nie dowiem się po zamontowaniu całości czyli już po przycieciu błotników itd. Jeśli nie będą pasowały, to będę je musiał odesłać, a to oznacza, że jakiś czas będę zmuszony jeździć bez silniczków. Czy to da się zrobić, zamontować wszystko bez silniczków?
adadur Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 {...}Numer VAG : 1J0941295F Taki początek numeracji pierwszy raz widze stąd wątpiłem i wątpie czy do do A4
pre_pl Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 Taki początek numeracji pierwszy raz widze stąd wątpiłem i wątpie czy do do A4 No to jest VW, ale tak jak wyżej się domyślamy może pasować też do A4
Rajmondo Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Opublikowano 2 Marca 2007 W sumie są symbole zarówno VW, Seat jak i Audi. Na jednym widnieje 27/07/04, a na drugim 23/06/04. Inne oznaczenia to: VF2, 12V, >PA6.6-GF30. Wymiary (mogłem się pomylić o 1-2mm):
szogun0 Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 W sumie są symbole zarówno VW, Seat jak i Audi. Na jednym widnieje 27/07/04, a na drugim 23/06/04. Inne oznaczenia to: VF2, 12V, >PA6.6-GF30.Wymiary (mogłem się pomylić o 1-2mm): Przyjdzie za tydzień lampka, to sprawdzę i ci napiszę, te symbole, które podałeś to oznaczenia plastiku. Myślę, że chyba będzie pasować. Jak nie to szukam silniczków Bo taki właśnie mam z przeznaczeniem do tych lamp.
szogun0 Opublikowano 9 Marca 2007 Opublikowano 9 Marca 2007 Rajmondo sprawdziłem. Na razie mam prawą lampę i tam dało radę zamontować taki silniczek. Tylko trzeba go wysunąć trochę aby zaskoczył do lustra. Ale to nie problem, bo te silniczki są rozbierane. Tak, że można je montować.
martin a4 Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 a powiedzcie mi czy moje stare silniczki z lamp valeo 97r spasuja do nowych zespolonych lamp valeo 99r.
woj-o Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 może ktos napisać które kabelki od strony silniczków są do czego (masz, +12 i sterowanie) - mam u siebie przeróbkę z bosh na valeo tylko regulacja nie podłaczona, od strony samochodu wiem co i jak tylko nie ma pojęcia który kabel do czego przy silniczku (jakie kolory do czego idą)
Rajmondo Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Tylko trzeba go wysunąć trochę aby zaskoczył do lustra. Ale to nie problem, bo te silniczki są rozbierane. Tak, że można je montować. Możesz to nieco dokładniej opisać. Za 2 tygodnie zabieram się za wymianę reflektorów i nie chciałbym niespodzianek w czasie wymiany. Przymierzałem dziś silniczki i wydają mi się jakby nieco za duże ... Napisz co dokładnie musiałeś poprawić w tych silniczkach ... poproszę wersję dla laika :biggrin:
szogun0 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Silniczek jest złożony na zatrzaskach. Weź mały śrubokręcik i rozpołów silniczek. Zobaczysz w srodku układ scalony, silniczek, i trybiki. Wyciągnij silniczek, wysuń trochę trzpień i już będzie wszystko pasowało. Wcale nie sa za duże silniczki. Sprawdzałem, pasuja. Dzisiaj właśnie rozkleiłem lampy Valeo. Rezanie trwa. Jak skończę i nic nie spartolę to pochwalę się wynikami. Brakuje mi niestety przetwornic.
Rajmondo Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Dzięki. Na początku maja chcę dokonać kilku przeróbek i instalacji (parktronic, halogeny, tylne lampy po II lifcie, reflektory zespolone, 3 światło stop, wymiana radia gamma na delta + montaż zmieniarki, boczne kierunki białe, termometr ...). Jest jeszcze wiele pytań ... :eek:
Daniel Dryniak Opublikowano 2 Maja 2007 Opublikowano 2 Maja 2007 Cześć u mnie w A4 kombi 1,9TDI 110 koników z 1999 po lifcie są takie same silniczki [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 02-05-2007, 09:25 ] kolega chyba sie za bardzo rozpedzil i zamiast zapoznac sie najpierw z regulaminem to tu pisze swój pierwszy post
sonnen_x Opublikowano 6 Lipca 2007 Opublikowano 6 Lipca 2007 Dzisiaj właśnie rozkleiłem lampy Valeo. Rezanie trwa. Jak skończę i nic nie spartolę to pochwalę się wynikami. Brakuje mi niestety przetwornic. A powiedz jak tego drania silniczka wymontować z lampy coby niczego nie pourywać?
Rekomendowane odpowiedzi