wujekx Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 Witam ponownie moze ktos mi doradzi znowu zapaliła mi sie kontrolka oleju ale teraz juz odrazu po odpaleniu silnika wiec pojechalem do mechanika zmierzyć i na rozgrzanyn na jałowym biegu bylo ok 0.9 bara a przy 2 tys obrotow okolo 2-2.5 bara na wysokich okolo 3 i mechanik mowi ze jest za niskie do tego ta kontrolka sie pali oldruck , wiec sciagnal mise zeby zobaczyc wałek i panewki mowi ze są ok wiec wymieniłem czujnik i pompe , cisnienie wzrosło ale nie znaczenie.... Panowie jakoe powinno byc prawidlowe cisnienie i co moge jeszcze zrobic ?
koloboro Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 zrobić szlif wału i nowe panewkiWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kosiorpiotr1979 Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 imny motor:-wolne obroty najlepiej 4-5bar-przy 3k Rpm najlepiej 5-7barciepły motor:-wolne obroty najlepiej 1.5-2bar-przy 3k Rpm 4-5barMocno rozgrzany:-wolne obroty 1.0-1.5bar-przy 3k Rpm 3-4barWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
wujekx Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 czyli generalnie silnik do remontu z tego jak poczecie wynika... no nic dzis jade do mechanika zobaczyc czy udalo mu sie cos z tym zrobić.... oroentujecie sie jakie są koszty tego ?
wujekx Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 dzwonił mwchanik i po zrobieniu płukanki i zalnia 10w40 cisnie kest takie : rozgrzany wolne 1.4bar wysokie obroty 4.5 bar mowi ze wylewakac olej 1 dniowy z plukanka byly czarne momenty ze sie lał.
przem8 Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 Cisnienie juz teraz masz w porzadku. Po 1tys. znowu bym zmienił olej co by ten syf splynal i zalał 5w40. Kontrolka już nie świeci?
wujekx Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 jade do mechanika zobaczyc wlasnie czy swieci czy nie kontrolka wiec dam znac wieczorem co sie dzieje wogole z tym wszystkim
Rekomendowane odpowiedzi