gregorz18 Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Witam problem tego typu jest silnik nie ma mocy turbo świszcze jak syrena brak mocy podczas przyspieszania trzęsie silnikiem i buda i pedał hamulca jest twardy jak jest zimny to kreci do 2000 obrotów i gaśnie i ciężko odpalić a jak odpali to chodzi przez jakiś czas tak jakby na 2 cylindry kopci na biało śmierdzi ropą i po chwili wraca do normy a jak na ciepłym silniku 90c kreci do 3000/3500 obr i brak mocy chodzi tak jakby na 2 cylindry kopci na biało ale nie gaśnie pochodzi chwile na wolnych obrotach i wraca do normy żadna kontrolka nie zapala się potrafię jeździć cały dzień autem jeśli nie przekroczę tych obrotów silnika i nic a tylko przekroczę i się zaczyna bardzo prosze o pomoc
robercik123 Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Hej. Zrob logi statyczne, i wrzuc je do odpowiedniego dzialu. Moze tam cos bedzie widac. Są chłopaki na forum którzy umieją to rozczytaćWysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Hezen Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 Sprawdzenie błędów i zrobienie logów ale u Ciebie tylko statyczne, bo dynamicznych nie zrobisz jak autko gaśnie.Na moje oko problem z gaszeniem i trudnością odpalenia podchodzi mi pod podwieszanie zaworów przez zbyt wysokie ciśnienie oleju.Napisz jeszcze jaki masz przebieg i na jakim oleju jeździsz. Wysłane z OP3T
Mozgu Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 I niech podjedziw do majstra i mu sprawdza cisnieie oleju bo wlasnie wszystko wskazuje na podwieszane zaworow
Mozgu Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Nie ma zwiazku z turbina, to ewidentnie podwieszanie zaworow o czym swiadczy nierowna praca i bialy dym
Rekomendowane odpowiedzi