Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi a4 b5 1.9 tdi 110km problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam problem tego typu jest silnik nie ma mocy turbo świszcze jak syrena brak mocy podczas przyspieszania trzęsie silnikiem i buda i pedał hamulca jest twardy  jak jest zimny to kreci do 2000 obrotów i gaśnie i ciężko odpalić a jak odpali to chodzi przez jakiś czas tak jakby na 2 cylindry kopci na biało  śmierdzi ropą  i po chwili wraca do normy a jak na ciepłym silniku 90c kreci do 3000/3500 obr i brak mocy chodzi tak jakby na 2 cylindry kopci na biało ale nie gaśnie pochodzi chwile na wolnych obrotach i wraca do normy żadna kontrolka nie zapala się potrafię jeździć cały dzień autem jeśli nie przekroczę tych obrotów silnika i nic a tylko przekroczę i się zaczyna  bardzo prosze o pomoc

Opublikowano

Hej. Zrob logi statyczne, i wrzuc je do odpowiedniego dzialu. Moze tam cos bedzie widac. Są chłopaki na forum którzy umieją to rozczytać

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sprawdzenie błędów i zrobienie logów ale u Ciebie tylko statyczne, bo dynamicznych nie zrobisz jak autko gaśnie.

Na moje oko problem z gaszeniem i trudnością odpalenia podchodzi mi pod podwieszanie zaworów przez zbyt wysokie ciśnienie oleju.

Napisz jeszcze jaki masz przebieg i na jakim oleju jeździsz.

Wysłane z OP3T

Opublikowano

I niech podjedziw do majstra i mu sprawdza cisnieie oleju bo wlasnie wszystko wskazuje na podwieszane zaworow

Opublikowano

Zawor w pompie oleju pewnie sie zesr....

Opublikowano

może zapieczone turbo

Opublikowano

Nie ma zwiazku z turbina, to ewidentnie podwieszanie zaworow o czym swiadczy nierowna praca i bialy dym