trepek Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Opublikowano 29 Lutego 2020 32 minuty temu, black4 napisał: Kawał dobrej roboty ? Będzie top top. Pozdrawiam Dzieki jak juz robie to tak aby dobrze bylo. 27 minut temu, kamil-vag napisał: Za ten kpl wahaczy i tulei ze zdjęcia ~ 700 zł ? Wsio ze zdjecia 685zl bez kilku groszy czyli kompletny zawias bez tulei sanek
trepek Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) @kamil-vag Specjalnie dla Ciebie szybka fotorelacja Sanki wróciły z piaskowania: Ja się wziąłem za czyszczenie reszty rdzy z pozostałych części a @trepkowa za odtłuszczanie i podkładowanie: Doszedł mi również zestaw do wyciskania tulei więc wziąłem się za pracę i jeszcze zdążyłem jedną tuleję wprasować, szło gładko jak po dupci niemowlaka ;-) P.S. Na pierwszym zdjęciu widac trepki Trepkowej, nie moje :p Edytowane 3 Marca 2020 przez trepek
kamil-vag Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 No i tak powinien wyglądać już każdy kolejny post ? dobra robota ? 1
Frond Side Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Nawet różowa farbę na kartonie widać, szykuje się odważny projekt
trepek Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 2 minuty temu, Frond Side napisał: Nawet różowa farbę na kartonie widać, szykuje się odważny projekt No i rzuciles @trepkowa pomysla... 1
kamil-vag Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 6 minut temu, Frond Side napisał: Nawet różowa farbę na kartonie widać, szykuje się odważny projekt
trepek Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Opublikowano 4 Marca 2020 Dzisiaj tylko 2h ale jeden wahacz ma zmienione wszystkie tuleje
trepkowa Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 To była istna prowokacja. A mi nie trzeba dwa razy powtarzać 4
trepek Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Opublikowano 5 Marca 2020 Takze ten... tylni stabilizator będzie oczojebnie różowy Dzisiaj ogarnąłem tuleje w drugim wahaczu, już dochodzę chyba do wprawy bo usunięcie starych tulei plus wprasowanie nowych zajęło mi nieco ponad 2h Jutro dojdą ostatnie części. Jakieś śrubki i czujniki ABS. W sobotę planuję zacząć to składać.
Frond Side Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 To napewno nie moja wina że masz taki kolor a tak serio to powiedz jak to jest z wykreceniem czujnika ABS bo z przodu to standardowo masakra
trepek Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) 9 minut temu, Frond Side napisał: To napewno nie moja wina że masz taki kolor a tak serio to powiedz jak to jest z wykreceniem czujnika ABS bo z przodu to standardowo masakra Jakiś różowy akcent musiał być :p Z tyłu z czujnikami jak to z czujnikami - kabel uciąć, zwrotnica w rękę, czujnik w imadło i ukręcamy. Środek czujnika wbijamy do środka ;-) Stąd nowe czujniki wpadają. P.S. Dwa widoczne stabilizatory to "gratis" do haka czyli te z wersji 1BE/BV (przód cięższy, tył 18mm). Edytowane 5 Marca 2020 przez trepek 1
trepek Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Po wczorajszej przerwie wróciłem do pracy: - malowanie ostatnich detali (usunięcie rdzy, podkład, kolor): - sanki uzbrojone w górne wahacze (wahacze przykręcone tak jak ELSA podaje - środek tulei od strony zwrotnicy na wysokości 142mm w stosunku do dolnej krawędzi mocowania stabilizatora): - zastosowałem oryginalny zamiennik (jak etka podaje) tej dziwnej nakrętki samowciskającej się: - dolne wahacze uzbrojone w nowe czujniki ABS: - porównanie tulei zwrotnicy: Ponad 2h mocowałem się aby wprasować tuleję do zwrotnicy :/ Ale co najważniejsze - sanki i dyfer przykręcone w samochodzie Teraz będzie już z górki. Edytowane 7 Marca 2020 przez trepek 2
trepek Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 10 godzin temu, kamil-vag napisał: No piękna robota trzeba przyznać ? A dziękuję, powoli ogarniam strucla ;-) We wakacje ogarnę przedni zawias, tutaj juz chyba pójdzie szybciej. P.S. Spotkał się ktoś z aluminiowymi zwrotnicami z tyłu?
staniek Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Eska miała alu zwrotnice. Dobra robota z zawiasem
trepek Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 @staniek Szkoda ze dopiero wczoraj rzucila mi sie w oczy aluminiowa zwrotnica. Zapodalbym do siebie bo ta zeliwna jest pierunsko ciezka.
trepek Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 Dzisiaj wprasowałem ostatnią tuleję do zwrotnicy, jutro mają dojść ostatnie brakujące części (gumowe podkładki pod sprężynę na aluminiowe wahacze, nówki z aso). Tylko to mnie blokuje aby wahacze zamontować ;-) No i tylni stabi, niech się @trepkowa cieszy z wkładu własnego 1
Adam87 Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) U mnie też będzie trzeba poprawić sanie i wahacze. Ile wahacze alu? To jest wszystko w tej cenie co pisałeś wcześniej??? Edytowane 9 Marca 2020 przez Adam87
trepek Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 @Adam87 Dolnych aluminiowych wahaczy nie ma jako zamiennik ale są dostępne do nich zestawy naprawcze tulei. Co do ceny to: - 684zł za komplet tulei na dwie strony, dwa dolne stalowe wahacze prowadzące, dwa górne wahacze, - 200zł za dwa czujniki ABS, - jakieś śrubki za 150zł-200zł, - piaskowanie 100zł, - zestaw do wyprasowywania tulei 350zł, - dwie podkładki gumowe dolne pod sprężyny 55zł, - czteropak piwa, flaszka dla ojca za pomoc, duza czekolada dla @trepkowa za pomoc. Farby, podklady, wlosy murzyna, pedzle itp z wlasnych zapasow ;-) 1
dekiel 13 Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Klawo że składasz puzzle. Różowy stab Trepkowej jest ......yyyy very special.
Rekomendowane odpowiedzi