aiwer Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Hej, Powiedzcie mi jak ściągnąć metalowe opaski zaciskowe jednorazowe. Mam je praktycznie wszędzie, na każdym wężu gumowy i nie potrafię tego dziadostwa ściągnąć. Do zaciśnięcia są specjalne szczypce, a do ściągnięcia? Chciałm wczoraj sprawdzić DV i N75 ale poległem na tych opaskach. Nie chce dźgać śrubokrętem bo jeszcze porobie dziury w wężach.
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Plaski srubokret na koncu opaski przykladasz i berzesz go na bok az opaska wyskoczy z tego zadziorka,wtedy ja odwijasz i wywalasz w smieci.
aiwer Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2017 Nie ma jakiegoś innego narzędzia/sposobu tylko dźganie śrubokretem?
JeJu Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 płaski śrubokręt albo obcęgi i zejdą. a potem zakładaj nówki najlepiej na śrubkę
aiwer Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Problem w tym, że nie wszędzie dojdzie się śrubokrętem a jak masz dostęp to wszystko się wygina bo przecież to gumowe... Trzeba będzie pół komory silnika rozebrać, powyciągać całe "moduły rurek", zeby to powymieniać i normalnie żyć ciężkie dni przede mną... Edytowane 12 Czerwca 2017 przez aiwer
Rekomendowane odpowiedzi