BlackHazelAudi Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Witam wszystkich Jestem szczęśliwym posiadaczem od marca tego roku Audi A4 B5 w sedanie z wyposażeniem Professional line jak tu któryś z kolegów wspomniał ? nie żadne sline ? A mianowicie: 6 Poduszek Climatronik Nagłośnienie BLAUPUNKT z radiem niefabrycznym Pioneer (o firmie głośników dowiedziałem się przez przypadek poprzez zdjęcie boczka lewych drzwi gdyż .... harczał plastik od głosnika :P) Podgrzewane lusterka Skórzana Kierownicą Centralny zamek Tempomat Immobilizer Podgrzewane lusterka Sportowe zawieszenie (czuć jak ładnie wchodzi w zakręty ) Fotele są jak na razie podstawowe bez podgrzewania Zadka ? ale w przyszłości będę nad tym myślał by zmienić na jakieś kubełkowe czy też Recaro które wszyscy tak zachwalają ? Niestety bieda silnikowa no zaledwie 1.6 100 konne ale w niedalekiej przyszłości jakiś przeszczep silnika najpewniej będzie ? Autko wg papierów jest z 2000roku i zjechał z linii produkcyjnej w Holandii więc jak każdy już się domyśli to 2 Polift I co najlepsze kiedy spojrzałem w papiery okazało się że posiada on od nowości zainstalowany LPG 60 LITRÓW ZBIORNIK jest umiejscowiony w bagażniku ale z racji gabarytu, nie w zapasie, a niestety bezpośrednio w bagażniku co suma sumarum zabiera mi 1/3 miejsca ? ale cóż ile korzyści z tego że za pół ceny dojadę nad morze ? Plany : Xenon oraz zderzak ze spryskami - Zrobione Usa lampy tył - Zrobione Usa Kierunki - Zrobione Ramiona wycieraczek z Passata b5 Aero - Zrobione Lusterko prawe duże z anglika - Zrobione Swap na 1.8t - Zrobione Nowa instalacja LPG do 1,8t Licznik fullfis z manetką - Zrobione Oem xenonu - Zrobione Zderzak ze spryskami - Zrobione Konsola 2 Din z myslą o Navi RNS-E - Zakupiona lecz nie zamontowana 4 szyby w prądzie - Zrobione Gwint - Do zrobienia Koło 17 na zimę - Sline 17 (pięcioramienna Gwiazda) Koło 17 na lato - Avus II 17 Grill z S4 - Zrobione Dokładka z Cupry - Zrobione Swap hebli na 312 - poszukiwane Klapa USA - czeka na malowanie Lotka na klapę USA - czeka na malowanie z klapa Osłony Vr5 - gotowe do założenia Car Audio - hertz albo jbl Fotele kubelki - zrobione Kanapa RECARO - zrobione Zdjęcia ? 2017 Spoiler 2018 Spoiler Edytowane 13 Września 2020 przez BlackHazelAudi
BlackHazelAudi Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2017 Doprowadzić to autko do perfekcji :-p A konkretnie na początku zastanawiam się czy całkowicie i definitywnie nie zlikwidować haka bo przyznam że nie jest mi potrzebny na wsi nie mieszkam przyczep nie ciągam także albo tylko haka odepne i grzyba schowam albo całkowicie ze stelazem go usunę Na początek planuje przede wszystkim Kupić ROTORY 18 ZEBY LADNE MIAL BUCIKI :-P Później w między czasie planuje mu zrobić klapa Usa pod małą blachę które być może za niedługo będą zalegalizowane :-) (taka mam nadzieję ) Jeżeli autko bd nadal w tak dobrej kondycji blacharsko lakierniczej planuje go przemalować na Niebieski taki jak był w RS4 JESZCZE po głowie chodził mi Czarny ewentualnie żółty ale ten ostatni jakoś nie za bardzo mnie przyciąga ( każdy ma swój gust :-p ) Tak jak wyżej jeżeli buda bd nadal w stanie nietknietym planuje mu zrobić przeszczep silnika na 1.8t najlepiej czysty nie kręcony z tego względu że chce pierw poczuć to 150kucy a później wincej :-) Co prawda dużo mnie spowalnia OC KTÓRE jak zaproponował mi agent to aż usiadłem 2 razy z niedowierzenia (najniższa możliwa ofertę ) Ale wierzę że mi długo posłuży ten JUZ KLASYK Z DUSZA :-) i że będę się nim cieszył każdego dnia jak do dziś dzień :-D Plany Ambitne ale to jest kwestia czasu może nie długiego ale jednak trochę muszę uzbierać i lecieć z tematem ;-) tzn z robotą :-p
BlackHazelAudi Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Regeneracja halogena przeciwmglowego przed i po obklejeniu taśma aluminiowa która polecił jeden nasz kolega z forum ;-) Spoiler Edytowane 13 Grudnia 2018 przez BlackHazelAudi
BlackHazelAudi Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2017 Test świateł wypadł o wiele lepiej niż myślałem niestety mój aparat g widzi w nocy i nawet świateł nie widzi Muszę kupić jakiś aparat do fotosow :-p ale w porównaniu do tego rudego to można stwierdzić że wkoncu coś widać na drodze :-p
OficeR Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Nie wiem czy takie "druciarstwo" jest dobre... Używany halogen w dobrym stanie idzie kupić na szrocie za 40 zł nawet z żarówką a jak się potargujesz to i na 30 zł zejdzie
nitroo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Tutorial z regeneracją halogenu nadaje się do DIY na forum
BlackHazelAudi Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 Póki co potrzebuje jako tako jakiś sprawny halogen a że nie mam teraz zbytnio czasu szukać to zastosowalem taki ratunek,ale spokojnie za niedługo wpadnie nowiutki halogen który na pewno bd lepiej dawał światło niż ten ;-)
SwogONE Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Wszystko fajnie pięknie ale skoro masz tak naciągające budżet plany to kupno halogenu nie sprawiłoby Ci problemu a czasu by wyszło tyle samo co druciarstwo tego No ale powodzenia, chociaż baza słaba, lepiej kupić było ori 1.8t ew + quattro i wtedy działać
BlackHazelAudi Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 Ten halogen potrzebowałem ta naprawde na chwilę bo szykowała się długa trasa a na ten sam dzień nic nie mogłem innego zrobić jak poratować się "druciarstwem" Nowy halogen w przyszłym tyg zakupię może odrazu 2 a te jakoś zregeneruje przynajmniej prawy i może sprzedam albo zostawię na CZARNA GODZINĘ
BlackHazelAudi Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Opublikowano 24 Lipca 2017 w miedzy czasie Vlepa Klubu wleciała nie bylo czasu kiedy dodac ale powiem ze przez prawie pół Polski przejechala (Wrocław-Łeba )
enczu Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Te wlewy to robia na zlosc czy po pijaku? Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Brzeziak Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Żadna to rzeźba, po prostu w Holandii są przepisy że wlew od gazu musi znajdować się w miejscu karoserii które jest "niedemontowalne". Miałem do czynienia z kilkoma autami i każdy wlew od gazu był zamontowany w budzie a nie zderzaku
BlackHazelAudi Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Opublikowano 25 Lipca 2017 (edytowane) Masz racje brzeziak z papierow wynika ze jest on od prawie samego poczatku. GAZ jeszcze ma homologacje na 3 lata wiec jeszcze troche bd mial ten korek na Lepszy Power Gamoniu Macie moze jakies propozycje jak to mozna by bylo zakryc ? nwm np jakis dekiel pod kolor czy cus ? otwarty jestem na propozycje Edytowane 25 Lipca 2017 przez BlackHazelAudi
enczu Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Wspawac nowa cwiare [emoji23]Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
BlackHazelAudi Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Opublikowano 25 Lipca 2017 tak by bylo najprosciej ale wiesz ze musialbym wtedy znowu walczyc legalizacja tego kloca w bagazniku bo bym musial lpg w innym miejscu dawac :-/
Brzeziak Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 U nas w kraju nie wymagają robienia przeglądu po zmianie miejsca korka do tankowania. Dajesz go sobie w klapkę wlewu bądź dokładkę zderzaka i tyle. Kwestia dorobienia odpowiednio długiego miedzianego przewodu żeby starczył długością w nowe docelowe miejsce. I możesz działać z nieszczęsną ćwiartką.
BlackHazelAudi Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Opublikowano 25 Lipca 2017 To zaczne to robic za jakis czas pierw ten Okropny hak musze usunac bo paskudzi strasznie i musze nową dokładke zderzaka zakupic gdyz w starej wyrezal poprzedni wlasciciel grzyba na kable dodatkowo szykuje mi sie wymiana sprzegła odrazu na zas z dwumasa bd spokoj wie ktos czy da sie sprawdzic bez podnoszenia go na podnosniku stan poduszek od silnika ?bo lekko czasami zadrzy na luzie
Rekomendowane odpowiedzi