Opublikowano 14 Marca 20197 l Autor Jeśli chodzi o trzeszczące drzwi, to nie była kwestia uszczelek. Ten dźwięk bardziej przypominał jakieś pukanie niż skrzypienie. Tak czy siak w ASO naprawili to tego samego dnia - podobno zdjęli tapicerkę drzwi kierowcy i coś tam podociskali / poprawili. Tak czy siak teraz jest cisza. @Kosmita a może oni wychodzą z założenia, że 3-strefowa jest klimatyzacja, a nie ogrzewanie? Tak czy siak w aucie tej klasy takie działanie to jakaś pomyłka moim zdaniem.
Opublikowano 14 Marca 20197 l Ale z tą klimą to przykładowo jak dajecie na przód powiedzmy po obu stronach 18 st to na tył da radę np 28 czy i tak nie będzie dmuchało ciepłym, bądź odwrotnie, przód na gorąco a tył na chłodno
Opublikowano 14 Marca 20197 l 18 minut temu, DonDżonson napisał: Ale z tą klimą to przykładowo jak dajecie na przód powiedzmy po obu stronach 18 st to na tył da radę np 28 czy i tak nie będzie dmuchało ciepłym, bądź odwrotnie, przód na gorąco a tył na chłodno Ustawienia temperatur nie mają nic do tego, bo dmucha ciepłym z tyłu ale nie przez kratki, a jak ustawisz z przodu, że ma wiać na szybę to z tyłu domyślnie próbuje wiać tylko na szybę, z tym, że problem jest w tym, że nie ma z tyłu takiej opcji, dlatego nie wieje wcale. Jak ustawisz nawiew przez kratki dla kierowcy, wtedy (dla podanych przez Ciebie nastawów) wieje zimnym przez kratki z przodu, a ciepłym przez kratki z tyłu. W trybie auto wieje zimnym z przodu (na szybę i nogi), a z tyłu ciepłym ale tylko na nogi bo w trybie auto w zimę domyślnie nie dmucha przez kratki. Problemem nie jest, że nie działają 3 strefy w odniesieniu do nastawów temperatury, tylko problemem jest to, że dla trzeciej strefy nie ma oddzielnych nastawów jeśli chodzi o opcję gdzie ma wiać - 3 strefa jest podpięta pod ustawienia kierowcy w tym temacie. Edytowane 14 Marca 20197 l przez Kosmita
Opublikowano 14 Marca 20197 l ok, bo gdzieś się spotkałem że jak w obu miałeś podaną np wysoką temp to w 3 nie było można zrobić niskiej, czy odwrotnie, ale nawet nie kojarzę w czym to było. Czyli tu zwyczajnie zrąbali że zwyczajnie by mogło być że zawsze wieje na nogi i przez kratki, a jedynie jak nie chce się przez kratki to pokrętłem się je zamyka
Opublikowano 14 Marca 20197 l Autor W ASO powiedzieli o czymś, co w sumie byłoby logiczne. W trybie Auto sterownik klimy sam reguluje kierunek nawiewu. W zimę jest większa wilgotność, niższa temperatura na zewnątrz, itd. W związku z tym sterownik kieruje strumień ciepłego powietrza na przednią szybę, żeby nie parowała. Ma to sens, bo zauważcie, że przy tych samych ustawieniach zimny nawiew z tyłu działa bez problemu. Trzeba sprawdzić jak już będzie cieplej
Opublikowano 14 Marca 20197 l Jak jest ciepło to na pewno wieje z tyłu zimnym lub cieplejszym w zależności od ustawień - często to ręką kontrolowałem z uwagi na dzieciaki.
Opublikowano 16 Marca 20197 l W dniu 14.03.2019 o 16:27, sowiq napisał: W ASO powiedzieli o czymś, co w sumie byłoby logiczne. W trybie Auto sterownik klimy sam reguluje kierunek nawiewu. W zimę jest większa wilgotność, niższa temperatura na zewnątrz, itd. W związku z tym sterownik kieruje strumień ciepłego powietrza na przednią szybę, żeby nie parowała. Ma to sens, bo zauważcie, że przy tych samych ustawieniach zimny nawiew z tyłu działa bez problemu. Trzeba sprawdzić jak już będzie cieplej Tylko to dotyczy przodu, a po to jest tylna klima żeby mógł sobie ktoś ją ustawić, a nie że może sobie klikać a i tak nie będzie wiało, wiec na nic mu się to zda. U mnie z tego co kojarzę wiało zawsze i najwyżej zamykało się pokrętłem nawiewy jeśli nie chcieliśmy. Swoja drogą w nowej 3 z Monachium tylna klima ma możliwość ustawienia nadmuchu na kratki, nogi, albo i tu i tu.
Opublikowano 26 Marca 20197 l W dniu 12.12.2017 o 12:52, Kosmita napisał: Póki co na rynku nie ma nic co by mnie w większym procencie satysfakcjonowało więc póki co poczekam. Za 2k bym to zrobił jak będzie to przód/tył, 4k, i tryb parkingowy, który nie rozładuje aku i utrzyma gwarancje na samochód, najlepiej z dostępem do internetu przez apkę.. Czy rozwiązaliście już problem montażu kamer(y)? Macie sprawdzone rozwiązanie?
Opublikowano 10 Kwietnia 20197 l Panowie, "Black edition" to jest to samo co w niemieckim konfiguratorze S-Line Black ? Czy każda sline Black / Black edition w avancie ma na tylnych drzwiach znaczek audi czy to jest dodatkowa opcja?
Opublikowano 12 Kwietnia 20197 l W dniu 10.04.2019 o 20:42, ew89cia napisał: Panowie, "Black edition" to jest to samo co w niemieckim konfiguratorze S-Line Black ? Czy każda sline Black / Black edition w avancie ma na tylnych drzwiach znaczek audi czy to jest dodatkowa opcja? W polskim konfiguratorze masz oddzielnie s-line zewnętrzny oraz oddzielnie pakiet czerń oraz oddzielnie czarne lusterka, a ostatnio w modelach rs też oddzielnie czarne oznaczenia. Naklejka z tyłu to opcja w akcesoriach na samym końcu konfiguratora.
Opublikowano 12 Kwietnia 20197 l Godzinę temu, Kosmita napisał: W polskim konfiguratorze masz oddzielnie s-line zewnętrzny oraz oddzielnie pakiet czerń oraz oddzielnie czarne lusterka, a ostatnio w modelach rs też oddzielnie czarne oznaczenia. Naklejka z tyłu to opcja w akcesoriach na samym końcu konfiguratora. No dzięki. Przykre że manuala Quattro sport Black się nie dobierze w dieslu. Bardzo przykro...
Opublikowano 21 Kwietnia 20197 l Witam na wstępie życzę wszystkim zdrowych, pogodnych i radosnych świąt. Nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam post z prośbą o pomoc . Sprowadziłem w 2018 r Audi A4 b9 2017 r z USA nr VIN WAUANAF43HN051879 wyprodukowane w XI - 2016 R sprzedane w 2017 r . Auto było uderzone w drzwi kierowcy. Od grudnia jeżdżę i cieszę się samochodem cały czas miałem różne Renaulty . W chwili obecnej założyłem sobie hak elektryczny westfalia, na allegro kupiłem instalację elektryczną do niego zrobioną w bardzo profesjonalny sposób i sam ją zamontowałem praca polega na wpięciu się w moduł haka i połączyć to z modułem komfortu gdzie trzeba się wlutować w kilka przewodów, lampy tylne zostały przerobione na Europę tzn pomarańczowe diody i dodatkowy 5 przewód później trzeba ten dodatkowy przewód połączyć z modułem komfortu gdzie wprowadzi się 2 dodatkowe nowe przewody do odpowiednich wtyczek i na końcu po zakodowaniu 1 przewód trzeba przeciąć i połączyć lutem z drugim i wszystko powinno być ok. Przy kodowaniu haka i świateł już 2 fachowców wymiękło, ponieważ ich vcds nie obsługiwały a4 b9 drugi fachman dokupił nowy vcds i pisał, że temat opanujemy. Moje pytania są takie : jakie mogę mieć dodatkowe funkcje w oparciu o to co moje audi ma na chwilę obecną w sobie ? mam kamerkę przy lusterku i licznik zegarowy z małym wyświetlaczem co mogę mieć dzięki tej kamerze ? blacharz wysłał gdzieś radio i częstotliwość mam taką jak w Polsce nawigację mam z mapami trochę mnie gościu oszukał bo mówił w XII 2018 r że najnowsze, a są z 2016 r jak mogę poprzez audi pobrać aktualną mapę i jaki mam rodzaj nawigacji ? czy z przednimi lampami też można coś zrobić aby strumień światła był taki jak jest dopuszczony w Polsce ? Gdyby ktoś zechciał mi po móc będę serdecznie wdzięczny możliwy kontakt tel 507 828 000
Opublikowano 21 Kwietnia 20197 l Daj fotki jaka masz NAVI Co do haka To sie robi ON LINE pod VIN auta Robilismy juz takie rzeczyhttps://www.facebook.com/vagautoservice/?eid=ARA2pxREvLZrfQBkJwBFudvzm-BcHh0Rc4dobQoLgVVCSMqUE93ZY-MPrl63acbabmFXf7Tj6AnwUFCO
Opublikowano 21 Kwietnia 20197 l Dziękuję za zainteresowanie koledze wrclaguna sam jeszcze mam lagune 3 2011 initiale paris bosse we wtorek przyjedzie nowy właściciel z Krakowa i nie ędzie żałować, ale wracając do mego problemu załączam zdjęcia napis na starcie jest mmi radio plus. Dalej na razie nie wiem i załączam foto
Opublikowano 21 Kwietnia 20197 l Jeżeli chodzi o programowanie haka w moim audi gościu się przygotował i miał ściągę z takiej instalacji, po spuszczeniu haka pojawia się napis sprawdź hak po podniesieniu haka do właściwej pozycji napis gaśnie może to być związane z mikro stykiem ale na chwilę obecną jak jadę co 20 sekund komputer mnie wysyła do serwisu.
Opublikowano 21 Kwietnia 20197 l Po zakończeniu moich problemów zamieszczę manual do problemów z hakiem co moim zdaniem jest małym piwem i nie do końca zależnym od nas _ włascicieli a4 b9 . Najważniejsze dobre chęci.
Opublikowano 22 Kwietnia 20197 l 10 godzin temu, kuzzb napisał: Dziękuję za zainteresowanie koledze wrclaguna sam jeszcze mam lagune 3 2011 initiale paris bosse we wtorek przyjedzie nowy właściciel z Krakowa i nie ędzie żałować, ale wracając do mego problemu załączam zdjęcia napis na starcie jest mmi radio plus. Dalej na razie nie wiem i załączam foto Dane nawigacyjne masz na karcie Takie jednostki robi tylko kilka osob w PL ( 2-3) Najnowsze mapy chyba nikt nie ma jeszcze w liczniku brak NAVI