Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B9 Fellows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.08.2020 o 19:14, vvalery napisał:

Bez jaj. Widziałem jak gość to rozbiera, w każdym prawie teście wyśmiewają tą atrapę, a u Ciebie stał się cud. Może masz jakąś nieszczelność, bo tam na 100% nie ma osobnego dolotu powietrza.

No to może jakaś nieszczelność, ale wyraźnie czułem lekki przepływ powietrza. Nie powiem, żeby tam wiało jak z bocznych kratek, ale coś leciało. 

Serio Audi zrobiłoby atrapę kratki i opcję włączenia nawiewu w panelu klimy? Gdzie tu logika? :)

A może tam nie ma osobnego nawiewu, ale jest jakiś sterowany przepływ z kratki bocznej?

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 310,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

[duplikat]

Edytowane przez sowiq

Opublikowano

U mnie też nic nie czuć żeby dmuchało ale to takie zdjęcie z neta... po co na te "ślepe " kratki uszczelnienia z gąbki?  No i jakiś tam dolot jest chyba bo widać kanały którymi powietrze mogłoby lecieć. A może to tylko moja wyobraźnia ?

FB_IMG_1598955296454.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, sowiq napisał:

No to może jakaś nieszczelność, ale wyraźnie czułem lekki przepływ powietrza. Nie powiem, żeby tam wiało jak z bocznych kratek, ale coś leciało. 

Serio Audi zrobiłoby atrapę kratki i opcję włączenia nawiewu w panelu klimy? Gdzie tu logika? :)

A może tam nie ma osobnego nawiewu, ale jest jakiś sterowany przepływ z kratki bocznej?

Żeby "teoretycznie" wiało z tej dużej kratki to musi być na wyświetlaczu ustawiona pozycja SYNC ? :eusathink:

A może żeby wiało tam to było w jakiejś opcji doposażenia? Ktoś się orientuje w tym temacie ?

Edytowane przez Michu1996

Opublikowano
52 minuty temu, Michu1996 napisał:

Żeby "teoretycznie" wiało z tej dużej kratki to musi być na wyświetlaczu ustawiona pozycja SYNC ? :eusathink:

A może żeby wiało tam to było w jakiejś opcji doposażenia? Ktoś się orientuje w tym temacie ?

Tam nie ma pokrętła do otwierania zamykania przepływu, ani regulacji góra dół, jak w kratkach zewnętrznych. U mnie tam nic nie dmucha.

Opublikowano
55 minut temu, Michu1996 napisał:

Niekoniecznie. Natomiast używa się tego samego przycisku do otwarcia i zamknięcia środkowego nawiewu. Trochę dziwnie się go używa: trzeba przeskoczyć do góry kilka razy, aż najedzie się na OPEN i puścić, wtedy nawiew się otwiera (nie zmieniając przy tym opcji SYNC). Aby zamknąć - to samo - tylko, że  napis będzie CLOSE.

Potwierdzam, że z nawiew działa i leci z niego powietrze. Zwróćcie tylko uwagę, że nawiew nie wieje bezpośrednio do przodu (na pasażera), tylko na boki (lewo i prawo). Jeśli przyjrzycie się kratce z bliska, to w środku, pionowe kratki (którymi nie można sterować) są nachylone po lewej stronie - na lewo, a po prawej stronie - na prawo. Gdy sprawdzacie "czy wieje", podłóżcie rękę pod lewą lub prawą stronę, a nie na środku. W konsekwencji siła nawiewu jest mniejsza, gdyż powietrze, od razu, kierowane jest maksymalnie na boki (pewnie, żeby nie przeziębić pasażera :wink:).

Nie wiem niestety, czy  opcja ta jest powiązana z wyposażeniem. Ja mam tę klimę 3-strefową.

Edytowane przez misku

Opublikowano
6 minut temu, misku napisał:

Niekoniecznie. Natomiast używa się tego samego przycisku do otwarcia i zamknięcia środkowego nawiewu. Trochę dziwnie się go używa: trzeba przeskoczyć do góry kilka razy, aż najedzie się na OPEN i puścić, wtedy nawiew się otwiera (nie zmieniając przy tym opcji SYNC). Aby zamknąć - to samo - tylko, że  napis będzie CLOSE.

Potwierdzam, że z nawiew działa i leci z niego powietrze. Zwróćcie tylko uwagę, że nawiew nie wieje bezpośrednio do przodu (na pasażera), tylko na boki (lewo i prawo). Jeśli przyjrzycie się kratce z bliska, to w środku, pionowe kratki (którymi nie można sterować) są nachylone po lewej stronie - na lewo, a po prawej stronie - na prawo. Gdy sprawdzacie "czy wieje", podłóżcie rękę pod lewą lub prawą stronę, a nie na środku. W konsekwencji siła nawiewu jest mniejsza, gdyż powietrze, od razu, kierowane jest maksymalnie na boki (pewnie, żeby nie przeziębić pasażera :wink:).

Nie wiem niestety, czy  opcja ta jest powiązana z wyposażeniem. Ja mam tę klimę 3-strefową.

No to byś zabił wszystkich tym newsem. Zaraz po pracy sprawdzę :-)

Opublikowano
  • Autor

Jak będę miał chwilę to wezmę jakąś tasiemkę, przykleję ją nad nawiewem i nagram film jak zaczyna się ruszać po przełączeniu opcji :)

Opublikowano
35 minut temu, sowiq napisał:

Jak będę miał chwilę to wezmę jakąś tasiemkę, przykleję ją nad nawiewem i nagram film jak zaczyna się ruszać po przełączeniu opcji :)

Biję się w pierś, bo słuchałem pseudo testerów. którzy od początku założyli, że to atrapa. Zawiodły wszystkie sposoby, więc sięgnąłem głębiej do instrukcji i niby to jest zwane "nawiewem szerokopasmowym", a uruchamiane przyciskiem jak pokazuje ta kobitka na filmie. Za pół godzinki się sprawdzi jak to dmucha. Żeby mi tylko gekona nie zwiało :-)

Opublikowano
Godzinę temu, vvalery napisał:

No to byś zabił wszystkich tym newsem. Zaraz po pracy sprawdzę :-)

Czyli jednak jest szansa, że z tej dużej kratki wieje powietrze, już dawno miałem co do tego wątpliwości ;) 

@Misiek671 trzeba to sprawdzić :naughty:

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Michu1996 napisał:

Czyli jednak jest szansa, że z tej dużej kratki wieje powietrze

"wieje" to moim zdaniem za duże słowo. Ono raczej bardzo delikatnie wypływa :)

Opublikowano
10 minut temu, sowiq napisał:

"wieje" to moim zdaniem za duże słowo. Ono raczej bardzo delikatnie wypływa :)

niech będzie, że wypływa, i tak to lepsze niż nic :D

Opublikowano

U mnie nie dmucha, a jeżeli tak, to takie dmuchanie można sobie e d.... wsadzić.?

Edytowane przez vvalery

Opublikowano
2 godziny temu, vvalery napisał:

U mnie nie dmucha, a jeżeli tak, to takie dmuchanie można sobie e d.... wsadzić.?

Też to sprawdzimy i dam znać :)

Opublikowano

U mnie nic nie wieje z tej wielkiej kratki. Tutaj jest rozebrana można zobaczyć jak to wygląda: 

Opublikowano
23 minuty temu, leewang napisał:

U mnie nic nie wieje z tej wielkiej kratki. Tutaj jest rozebrana można zobaczyć jak to wygląda: 

Dawno widziałem już ten film, bo obserwuję dokonania gościa i nawet z nim pisałem. Wyraźnie mówi, że są niefunkcjonalne i zablokowane minuta 4 sekunda 17. ?

Patrzyłem jeszcze raz w instrukcji i nigdzie nie znalazłem co to jest ten szerokopasmowy nawiew tzn. gdzie on jest. Nigdzie nie jest narysowany ani znumerowany. Jako nawiewy istnieją tylko te o których wiemy. Ten szeroki nie jest oznaczony w instrukcji jako nawiew !!! Może tu chodzi o nawiew w boki z istniejących i ogólnie znanych nawiewów a nie proste walenie w gebę po włączeniu tego w panelu.

Edytowane przez vvalery

Opublikowano
2 godziny temu, vvalery napisał:

Dawno widziałem już ten film, bo obserwuję dokonania gościa i nawet z nim pisałem. Wyraźnie mówi, że są niefunkcjonalne i zablokowane minuta 4 sekunda 17. ?

Patrzyłem jeszcze raz w instrukcji i nigdzie nie znalazłem co to jest ten szerokopasmowy nawiew tzn. gdzie on jest. Nigdzie nie jest narysowany ani znumerowany. Jako nawiewy istnieją tylko te o których wiemy. Ten szeroki nie jest oznaczony w instrukcji jako nawiew !!! Może tu chodzi o nawiew w boki z istniejących i ogólnie znanych nawiewów a nie proste walenie w gebę po włączeniu tego w panelu.

No właśnie wyraźnie mówi,  że są zablokowane. Teraz pytanie, czy akurat u niego czy w każdym modelu tak jest i tam rzeczywiście nic nie wieje :eusathink:

Być może jest tak, jak mówi @vvalery,  że z tych nawiewów "podstawowych" powietrze delikatnie rozchodzi się na boki 

Opublikowano

W instrukcji znalazłem tylko coś takiego na ten temat: 

Screenshot_20200904_222914.jpg

Screenshot_20200904_222923_com.android.chrome.jpg

Opublikowano

Ja już jestem prawie pewien, że chodzi o zmianę sposobu nawiewu ze skrajnych i środkowego nawiewu. To duże nie wieje i tak chyba jest.?

Opublikowano

Z instrukcji wynika ze z tego szerokiego nawiewu leci jakieś powietrze, ale pewnie ma to „wspomagać” nawiew środkowy oraz boczne :eusathink: