Opublikowano 1 Września 20205 l Autor W dniu 13.08.2020 o 19:14, vvalery napisał: Bez jaj. Widziałem jak gość to rozbiera, w każdym prawie teście wyśmiewają tą atrapę, a u Ciebie stał się cud. Może masz jakąś nieszczelność, bo tam na 100% nie ma osobnego dolotu powietrza. No to może jakaś nieszczelność, ale wyraźnie czułem lekki przepływ powietrza. Nie powiem, żeby tam wiało jak z bocznych kratek, ale coś leciało. Serio Audi zrobiłoby atrapę kratki i opcję włączenia nawiewu w panelu klimy? Gdzie tu logika? A może tam nie ma osobnego nawiewu, ale jest jakiś sterowany przepływ z kratki bocznej?
Opublikowano 1 Września 20205 l U mnie też nic nie czuć żeby dmuchało ale to takie zdjęcie z neta... po co na te "ślepe " kratki uszczelnienia z gąbki? No i jakiś tam dolot jest chyba bo widać kanały którymi powietrze mogłoby lecieć. A może to tylko moja wyobraźnia ?
Opublikowano 1 Września 20205 l 2 godziny temu, sowiq napisał: No to może jakaś nieszczelność, ale wyraźnie czułem lekki przepływ powietrza. Nie powiem, żeby tam wiało jak z bocznych kratek, ale coś leciało. Serio Audi zrobiłoby atrapę kratki i opcję włączenia nawiewu w panelu klimy? Gdzie tu logika? A może tam nie ma osobnego nawiewu, ale jest jakiś sterowany przepływ z kratki bocznej? Żeby "teoretycznie" wiało z tej dużej kratki to musi być na wyświetlaczu ustawiona pozycja SYNC ? A może żeby wiało tam to było w jakiejś opcji doposażenia? Ktoś się orientuje w tym temacie ? Edytowane 1 Września 20205 l przez Michu1996
Opublikowano 1 Września 20205 l 52 minuty temu, Michu1996 napisał: Żeby "teoretycznie" wiało z tej dużej kratki to musi być na wyświetlaczu ustawiona pozycja SYNC ? A może żeby wiało tam to było w jakiejś opcji doposażenia? Ktoś się orientuje w tym temacie ? Tam nie ma pokrętła do otwierania zamykania przepływu, ani regulacji góra dół, jak w kratkach zewnętrznych. U mnie tam nic nie dmucha.
Opublikowano 1 Września 20205 l 55 minut temu, Michu1996 napisał: Żeby "teoretycznie" wiało z tej dużej kratki to musi być na wyświetlaczu ustawiona pozycja SYNC ? Niekoniecznie. Natomiast używa się tego samego przycisku do otwarcia i zamknięcia środkowego nawiewu. Trochę dziwnie się go używa: trzeba przeskoczyć do góry kilka razy, aż najedzie się na OPEN i puścić, wtedy nawiew się otwiera (nie zmieniając przy tym opcji SYNC). Aby zamknąć - to samo - tylko, że napis będzie CLOSE. Potwierdzam, że z nawiew działa i leci z niego powietrze. Zwróćcie tylko uwagę, że nawiew nie wieje bezpośrednio do przodu (na pasażera), tylko na boki (lewo i prawo). Jeśli przyjrzycie się kratce z bliska, to w środku, pionowe kratki (którymi nie można sterować) są nachylone po lewej stronie - na lewo, a po prawej stronie - na prawo. Gdy sprawdzacie "czy wieje", podłóżcie rękę pod lewą lub prawą stronę, a nie na środku. W konsekwencji siła nawiewu jest mniejsza, gdyż powietrze, od razu, kierowane jest maksymalnie na boki (pewnie, żeby nie przeziębić pasażera ). Nie wiem niestety, czy opcja ta jest powiązana z wyposażeniem. Ja mam tę klimę 3-strefową. Edytowane 1 Września 20205 l przez misku
Opublikowano 1 Września 20205 l 6 minut temu, misku napisał: Niekoniecznie. Natomiast używa się tego samego przycisku do otwarcia i zamknięcia środkowego nawiewu. Trochę dziwnie się go używa: trzeba przeskoczyć do góry kilka razy, aż najedzie się na OPEN i puścić, wtedy nawiew się otwiera (nie zmieniając przy tym opcji SYNC). Aby zamknąć - to samo - tylko, że napis będzie CLOSE. Potwierdzam, że z nawiew działa i leci z niego powietrze. Zwróćcie tylko uwagę, że nawiew nie wieje bezpośrednio do przodu (na pasażera), tylko na boki (lewo i prawo). Jeśli przyjrzycie się kratce z bliska, to w środku, pionowe kratki (którymi nie można sterować) są nachylone po lewej stronie - na lewo, a po prawej stronie - na prawo. Gdy sprawdzacie "czy wieje", podłóżcie rękę pod lewą lub prawą stronę, a nie na środku. W konsekwencji siła nawiewu jest mniejsza, gdyż powietrze, od razu, kierowane jest maksymalnie na boki (pewnie, żeby nie przeziębić pasażera ). Nie wiem niestety, czy opcja ta jest powiązana z wyposażeniem. Ja mam tę klimę 3-strefową. No to byś zabił wszystkich tym newsem. Zaraz po pracy sprawdzę :-)
Opublikowano 1 Września 20205 l Autor Jak będę miał chwilę to wezmę jakąś tasiemkę, przykleję ją nad nawiewem i nagram film jak zaczyna się ruszać po przełączeniu opcji
Opublikowano 1 Września 20205 l 35 minut temu, sowiq napisał: Jak będę miał chwilę to wezmę jakąś tasiemkę, przykleję ją nad nawiewem i nagram film jak zaczyna się ruszać po przełączeniu opcji Biję się w pierś, bo słuchałem pseudo testerów. którzy od początku założyli, że to atrapa. Zawiodły wszystkie sposoby, więc sięgnąłem głębiej do instrukcji i niby to jest zwane "nawiewem szerokopasmowym", a uruchamiane przyciskiem jak pokazuje ta kobitka na filmie. Za pół godzinki się sprawdzi jak to dmucha. Żeby mi tylko gekona nie zwiało :-)
Opublikowano 1 Września 20205 l Godzinę temu, vvalery napisał: No to byś zabił wszystkich tym newsem. Zaraz po pracy sprawdzę :-) Czyli jednak jest szansa, że z tej dużej kratki wieje powietrze, już dawno miałem co do tego wątpliwości @Misiek671 trzeba to sprawdzić
Opublikowano 1 Września 20205 l Autor 9 minut temu, Michu1996 napisał: Czyli jednak jest szansa, że z tej dużej kratki wieje powietrze "wieje" to moim zdaniem za duże słowo. Ono raczej bardzo delikatnie wypływa
Opublikowano 1 Września 20205 l 10 minut temu, sowiq napisał: "wieje" to moim zdaniem za duże słowo. Ono raczej bardzo delikatnie wypływa niech będzie, że wypływa, i tak to lepsze niż nic
Opublikowano 1 Września 20205 l U mnie nie dmucha, a jeżeli tak, to takie dmuchanie można sobie e d.... wsadzić.? Edytowane 1 Września 20205 l przez vvalery
Opublikowano 1 Września 20205 l 2 godziny temu, vvalery napisał: U mnie nie dmucha, a jeżeli tak, to takie dmuchanie można sobie e d.... wsadzić.? Też to sprawdzimy i dam znać
Opublikowano 3 Września 20205 l U mnie nic nie wieje z tej wielkiej kratki. Tutaj jest rozebrana można zobaczyć jak to wygląda:
Opublikowano 3 Września 20205 l 23 minuty temu, leewang napisał: U mnie nic nie wieje z tej wielkiej kratki. Tutaj jest rozebrana można zobaczyć jak to wygląda: Dawno widziałem już ten film, bo obserwuję dokonania gościa i nawet z nim pisałem. Wyraźnie mówi, że są niefunkcjonalne i zablokowane minuta 4 sekunda 17. ? Patrzyłem jeszcze raz w instrukcji i nigdzie nie znalazłem co to jest ten szerokopasmowy nawiew tzn. gdzie on jest. Nigdzie nie jest narysowany ani znumerowany. Jako nawiewy istnieją tylko te o których wiemy. Ten szeroki nie jest oznaczony w instrukcji jako nawiew !!! Może tu chodzi o nawiew w boki z istniejących i ogólnie znanych nawiewów a nie proste walenie w gebę po włączeniu tego w panelu. Edytowane 3 Września 20205 l przez vvalery
Opublikowano 3 Września 20205 l 2 godziny temu, vvalery napisał: Dawno widziałem już ten film, bo obserwuję dokonania gościa i nawet z nim pisałem. Wyraźnie mówi, że są niefunkcjonalne i zablokowane minuta 4 sekunda 17. ? Patrzyłem jeszcze raz w instrukcji i nigdzie nie znalazłem co to jest ten szerokopasmowy nawiew tzn. gdzie on jest. Nigdzie nie jest narysowany ani znumerowany. Jako nawiewy istnieją tylko te o których wiemy. Ten szeroki nie jest oznaczony w instrukcji jako nawiew !!! Może tu chodzi o nawiew w boki z istniejących i ogólnie znanych nawiewów a nie proste walenie w gebę po włączeniu tego w panelu. No właśnie wyraźnie mówi, że są zablokowane. Teraz pytanie, czy akurat u niego czy w każdym modelu tak jest i tam rzeczywiście nic nie wieje Być może jest tak, jak mówi @vvalery, że z tych nawiewów "podstawowych" powietrze delikatnie rozchodzi się na boki
Opublikowano 4 Września 20205 l Ja już jestem prawie pewien, że chodzi o zmianę sposobu nawiewu ze skrajnych i środkowego nawiewu. To duże nie wieje i tak chyba jest.?
Opublikowano 5 Września 20205 l Z instrukcji wynika ze z tego szerokiego nawiewu leci jakieś powietrze, ale pewnie ma to „wspomagać” nawiew środkowy oraz boczne