Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B9 Fellows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, wampir napisał:

Nie wiem dlaczego oni wszędzie nie pakują ZF, auta dłużej by jeździły i byłyby tańsze w serwisie.

Twoje pytanie jest jednocześnie odpowiedzią :decayed:

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 310,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:D

Opublikowano
  • Autor

Mówicie, że A4 z S-Tronic długo się namyśla? Bynajmniej. 

Jeździłem jakiś czas temu nową Q7 50 TDI i tam to dopiero trzeba się naczekać na zmianę biegu. Byłem tak zdziwiony, że aż nagrałem film. Polecam oglądać z dźwiękiem, bo słychać kiedy auto faktycznie zaczyna jechać. 

Od wciśnięcia pedału gazu do czasu, kiedy auto zaczyna przyspieszać mijają lekko 2 sekundy.

Edytowane przez sowiq

Opublikowano

Jest na to akcja serwisowa 23CK od 13.08.2020 (TPI 2060454/1) dla wybranych modeli V6, które zamulili. 

Wgrywają nowego softa do skrzyni i jeździ całkiem inaczej. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Na filmie jest auto demo z salonu, którym jeździłem w lutym tego roku. Myślę, że ogarnęliby akcję serwisową, gdyby w tym leżał problem.

Swoją drogą, nawet Zachar w swoim teście zwrócił uwagę, że to auto strasznie długo się zbiera do przyspieszania po wciśnięciu gazu. Inni Youtuberzy zresztą podobnie oceniają ten aspekt. 

Opublikowano
8 minut temu, sowiq napisał:

Myślę, że ogarnęliby akcję serwisową, gdyby w tym leżał problem.

Ta akcja serwisowa przeprowadzana jest w wypadku reklamacji klienta, gdyż nie jest ona akcją ogólną przymusową, mającą na celu wyeliminowanie wad wpływających na bezpieczeństwo. Jeżeli nikt się nie poskarżył to nie robią akcji w pojazdach, które stoją i czekają na sprzedaż lub są tak jak ten leasingowcami salonów jako demo. 

Opublikowano
  • Autor

Czy jest jakieś ogólnodostępne źródło, w którym można sprawdzić listę podobnych akcji serwisowych, które ASO wykonują tylko w przypadku reklamacji? 

Opublikowano

Nie ma takiej listy. Jedynie co, to możesz dowiedzieć się w ASO, podając im VIN, czy aktualnie auto objęte jest jakąś akcją serwisową. Normalnie odbywa się to także automatyctnie w czasie wizyt w celach serwisowych. Sprawdzają wtedy automatycznie czy są jakieś akcje pod dany VIN. Jest zbyt wiele różnych usterek, które mogą wystąpić i baza danych (TPI) jest ogromna, by za każdym razem przeglądać wszystkie TPI czy pasują jakieś do danego modelu. Dlatego gdy klient stwierdza jakąś usterkę i ją reklamuje, sprawdzają w bazie danych, czy taka usterka już występowała i jeżeli tak, tam pisze jak ją usunąć. 

Czy dane auto zostaje automatycznie objęte jakąś akcją czy tylko w razie wystąpienia problemów decyduje producent, na podstawie różnych aspektów, min. częstości wystąpienia danego problemu w innych pojazdach. 

Dostęp do bazy danych można sobie wykupić np. na jeden dzień i musisz forsować wszystkie możliwe TPI, które mogą wystąpić pod dany model. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Takie pytanie mam jak to u was wyglada. Pod maska na kielichach są takie dwie plastikowe klapki (po jednej z każdej strony). Jak się je otworzy to widać koło. U mnie przez te malutkie szpary wywala brud i sól w zimie. Myślałem żeby jakoś to uszczelnić. W ogóle zastanawia mnie po co to jest, jakiś otwór technologiczny do diagnostyki czy co. U mnie aż na masce od wewnątrz są ślady  i widac jak robią się zacieki z soli na blachach przy nadkolu. No bo jak pod tą klapka jest od razu koło to jak wiruje to pod ciśnieniem wywala tamtędy wodę. Jak jest u Was?

90AE2238-3077-4D27-8638-C76CA20DA1C9.png

8AD0F790-6C76-4A65-9CAF-89238198710A.jpeg

6670C8BB-6ACB-4BCE-81C2-DE798D5008B1.jpeg

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, siemian napisał:

No bo jak pod tą klapka jest od razu koło to jak wiruje to pod ciśnieniem wywala tamtędy wodę

A tam nie powinno jeszcze być plastikowe nadkole?

Opublikowano

Jest szmaciane nadkole ale kończy się przed tym otworem. Przynajmniej u mnie.

Opublikowano

Tak samo u mnie wygląda

20210421_182202.jpg

20210421_182307.jpg

20210421_182257.jpg

20210421_182312.jpg

20210421_182319.jpg

Opublikowano

Też na to zwróciłem uwagę..pod maską robi się syf przez te otwory..a tam nie ma zadnych uszczelek tylko taka badziewna klapka;)

Opublikowano

Do b9 kupuje się zaślepki. Stare wycina nożykiem do tapet a nowe wkłada się w otwory. Zaslepki są z uszczelka ;) jak ktoś ma na gwarancji jeszcze to jak dobrze pamietam robią to jako bulletin ;) 

Opublikowano

Jakie zaślepki z uszczelką masz na myśli?

Opublikowano

Ja slyszalem ze w polifcie to poprawili, ktoś coś wie o tym?

Opublikowano
7 minut temu, Muskel1 napisał:

Jakie zaślepki z uszczelką masz na myśli?

4 minuty temu, wampir napisał:

Ja slyszalem ze w polifcie to poprawili, ktoś coś wie o tym?

Dokładnie w poliftach już jest to o czym wspomniałem. 
Łapcie numer robaczki 8W0-803-593. Lewa i prawa to samo ;) 

Opublikowano

Lub na amazon nie oem

WWW.AMAZON.DE

cleancaps: Amazon.de: Auto

Opublikowano

Za 10 masz ori 

Opublikowano

No muszę jutro zamówić:thumbup1: