thinkbot Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Hej, Okazało się na badaniu, ze mam lampy Anglik Przeleciałem szukarkę pod słowa anglia, anglik, lampy, reflektory, ale nie znalazłem 100% odpowiedzi na pytanie Czy w przypadku reflektorów VALEO, AUDI A4 '98 wystarczy zmienić szkło reflektora ? Czy muszę kupować nowe reflektory na rynek europejski (jak fajnie brzmi.... ) ? Pozdrawiam
Dibo Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Jak już to w 98 roku był Bosch Nie wiem jak jest z tymi lampami ale w soczewkowych (po 99 roku) jest dzwignia która pozwala przestawić lampę na ruch lewo- prawo-stronny.
ykk Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 W normalnych lampach nakleja sie tasme bezbarwna, by zmienic strumien swiatla. Wiec mysle, ze sam klosz powinien wystarczyc.
Dibo Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 W normalnych lampach nakleja sie tasme bezbarwna, by zmienic strumien swiatla. Wiec mysle, ze sam klosz powinien wystarczyc. A policjantowi co powiesz jak zobaczy taką folię ?
arczi900819 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ja bym wymienił całe lampy i po kłopocie. Chyba że jest ta dźwigienka jak kolega wcześniej pisał.
ykk Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Dibo tak sie robi.. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t5579.0.html
Dibo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dibo tak sie robi.. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t5579.0.html Ciekawych rzeczy człowiek się dowiaduje
arczi900819 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 No bez kitu ciekawych ale ja bym tak nie mógł jeździć. Jakoś tak mi za bardzo prowizorką śmierdzi i jak to wygląda.... No ale Jak ktoś kasy nie ma to dobre i to
ykk Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 No bez kitu ciekawych ale ja bym tak nie mógł jeździć. Jakoś tak mi za bardzo prowizorką śmierdzi i jak to wygląda.... No ale Jak ktoś kasy nie ma to dobre i to To jest dzialanie dorazne, gdy np. chcesz jechac autem do UK. Docelowo oczywiscie ze lepiej jest zmienic klosz..
thinkbot Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2009 dzieki wielkie za odpowiedzi będą nowe szkła, tylko teraz VALEO czy BOSCH ? http://allegro.pl/item525019776_szyba_reflektora_lewa_audi_a4_8d0_941_115.html http://allegro.pl/item525019798_szyba_reflektora_lewa_audi_a4_8d0_941_115_b.html Ktoś ma jakieś porównanie jesli chodzi o jakość ? Dla pewności jeszcze sprawdze ten reflektor, czy nie ma tam żadnych pierdółek do przełączenia
ykk Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 thinkbot a Ty jakiej firmy masz..? Bo roznica polega na tym ze BOSCH ma jeszcze wbudowane halogeny, a VALEO nie..
czaki22 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak już to w 98 roku był Bosch Nie wiem jak jest z tymi lampami ale w soczewkowych (po 99 roku) jest dzwignia która pozwala przestawić lampę na ruch lewo- prawo-stronny. bzdura w zaleznosci od typu lamp jakie byly stosowane montowano bosch lub valeo np nie wystepuje lampa h7 h7 h1 valeo ale tylko i wylacznie bosch
arczi900819 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak dla mnie to większej różnicy nie ma. Załóż takiej firmy jaką masz teraz i po sprawie. co do jakości to i to dobre i to a cena taka sama więc....
ykk Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Powtarzam.. :wallbash: Tu nie chodzi o jakosc, tylko o to ze te reflektory sa rozne!
Nosb Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 ykk dobrz prawi Wymien same klosze i bedzie swieciło ok. Wazne jest jakie masz teraz lampy : jesli valeo szkło musi byc typu valeo i to samo w pzypadku bosch
Dibo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak już to w 98 roku był Bosch Nie wiem jak jest z tymi lampami ale w soczewkowych (po 99 roku) jest dzwignia która pozwala przestawić lampę na ruch lewo- prawo-stronny. bzdura w zaleznosci od typu lamp jakie byly stosowane montowano bosch lub valeo np nie wystepuje lampa h7 h7 h1 valeo ale tylko i wylacznie bosch Z tego co wiem to większość miała Boscha. Było kilka przypadków z Valeo ale nie wiadomo czy nie były założone takie po jakiejś stłuczce.
ykk Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak już to w 98 roku był Bosch Nie wiem jak jest z tymi lampami ale w soczewkowych (po 99 roku) jest dzwignia która pozwala przestawić lampę na ruch lewo- prawo-stronny. bzdura w zaleznosci od typu lamp jakie byly stosowane montowano bosch lub valeo np nie wystepuje lampa h7 h7 h1 valeo ale tylko i wylacznie bosch Z tego co wiem to większość miała Boscha. Było kilka przypadków z Valeo ale nie wiadomo czy nie były założone takie po jakiejś stłuczce. To tak jakbys stwierdzil ze wiekszosc soczewek byla w xenonie.. Chodzi o to ze lampy Boscha byly opcja. --> lepsza wersja
Dibo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak już to w 98 roku był Bosch Nie wiem jak jest z tymi lampami ale w soczewkowych (po 99 roku) jest dzwignia która pozwala przestawić lampę na ruch lewo- prawo-stronny. bzdura w zaleznosci od typu lamp jakie byly stosowane montowano bosch lub valeo np nie wystepuje lampa h7 h7 h1 valeo ale tylko i wylacznie bosch Z tego co wiem to większość miała Boscha. Było kilka przypadków z Valeo ale nie wiadomo czy nie były założone takie po jakiejś stłuczce. To tak jakbys stwierdzil ze wiekszosc soczewek byla w xenonie.. Chodzi o to ze lampy Boscha byly opcja. --> lepsza wersja Do tej pory wszystkie 97-98" jakie widziałem miały Boscha, także dużo tych lepszych wersji
ykk Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Bo jak ktos mial valeo to zmienial na soczewki, a jak boscha to caly czas ma dylemat, bo jednak mysli, ze halo czasami mu sie przydaja..
Dibo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Bo jak ktos mial valeo to zmienial na soczewki, a jak boscha to caly czas ma dylemat, bo jednak mysli, ze halo czasami mu sie przydaja.. Zawsze można wstawić halogeny w zderzak
Rekomendowane odpowiedzi