marhiw Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam co to moze byc ..Jadac a4 co jakis czas delikatnie cos w srodku puka takie gluche baaaardzo delikatne .. Tak jakby sie breloczek od kluczykow obil o kierownice.ALe nie na dziurach..to nie zawieszenie.Cos innego.. WKurza mnie to troche bo lubie jak jest wszystko ok.. Np gdy sie rozpedzam to tez tak cos pyknie albo jak juz jade nawet po prostej drodze...
Daimos Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Może po prostu gdzieś jakiś plastik słychać? Nagrzej dobrze wnętrze i zobacz czy pukanie ustało. U mnie w te silne mrozy też sobie popukiwało coś tam w środku, po nagrzaniu wnętrza cisza, nic nie słychać, przestałem się przejmować
aruś12 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Mam teraz podobny problem delikatne pukanie jak by w drzwiach od pasażera z przodu albo z tyłu Głos pukania jest podobny jak by pasy uderzały o belkę ale to nie jest to No i fakt jak kolega wyżej pisze że właśnie jak jest zimno z rana bo jak się nagrzeje w środku pukanie milknie ale odezwie się jeszcze co jakiś czas A żeby bliżej ten dźwięk wam przedstawić to jak byście w drzwiach mieli śrubokręt i pchnijcie go na tapicerkę delikatnie To jest taki głos
lango Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Też mam ten sam problem z tym pukaniem tylko ze strony kierowcy a pasażerem z tyłu. Mógł się pojawić z powodu zimy bo wcześniej gdy było ciepło żadnego pukania nie słyszałem. Czy jest na to pukanie jakaś recepta?
Rako Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Najpierw musiałbyś wybadać skąd dokładnie się wydobywa......
lukas309 Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 hehe u mnie to samo ,szczególnie przy dodaniu gwałtownie gazu z reguły na 2 biegu, dziwny dzwiek bo napewno to nie zawiecha bo na dziurach jest cisza aż sam nie moge dojść do tego, jak koledzy piszą wyżej jest to wkurzające, coś jakby koło zapasowe w bagażniku miało luz i latało
Szouek Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Też tak miałem, potem mi odpadła listwa przy progu z prawej strony
ROBERT Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 U mnie w mroźne dni stuka lewa szyba przednia ( ramka do regulacji ). Bardzo wkurzające to jest
Miszka82 Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Czy jest na to pukanie jakaś recepta? jest - kupić nie bite auto panowie przecież te auta też już mają swoje lata, mi też coś trzeszczy ale to chyba od mrozu bo w lecie nic się nie dzieje, a resztą to nic takiego zawsze można torksa i krzyżaka dowrać i podokręcać wszystkie śrubki do porządku
lukas309 Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 no w sumie, ale widać że to stukanie, pukanie czy jak to woli jest to typowa wada konstrukcyjna ponieważ nie występuje to w jednym aucie czy dwóch i nie w jednym roczniku ale w tych starszych i młodszych wiec napewno jest to coś co można usunąć ale żeby usunąć trzeba zlokalizować a z tym ciężko :)
sajmon8526 Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 ja również mam stukanie z tyłu z lewej strony ale też nie wiem co to moze byc:)niby to stukanie jak by w słupku albo w drzwiach.Nie wiem alw wkurzające to jest.A samemu trudno ocenic prowadzac co to moze być i w którym miejscu.Musze sprawdzić sadzajac kogoś z tyłu.Eh.Ale te pukania sa strasznie wkurzające co nie?:)pozdrawaim
majsio Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Podłączam się do tematu U mnie problem chyba identyczny stukanie z okolicy jakby lewego środkowego słupka przy większych nierównościach. Zamierzam ściągnąć tą plastykową osłonę tylko nie wiem za bardzo jak Może ktoś podpowie jak się zabrać za to żeby niczego nie połamać
lukas309 Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 u mnie nie stuka na nierównościach tylko jak jade na 1 biegu i wbije drugi i szarpne autem tzn. poprostu puszcze szybko sprzęgło i dodam dużo gazu :(
CZERWONAniunia Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 podlaczam sie pod temat u mnie to samo stukanie....
Miszka82 Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 może coś z pasami skoro wam stuka w słupkach
campos Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 ja mam odgłosy stukania jak chamuje badz ruszam. Sa to odglosy raczej jak by paliwo obijalo sie o scianki w zbiorniku .
Miszka82 Opublikowano 15 Lutego 2010 Opublikowano 15 Lutego 2010 ja mam odgłosy stukania jak chamuje badz ruszam. Sa to odglosy raczej jak by paliwo obijalo sie o scianki w zbiorniku . możesz tak mieć ale jak jest ok 1/2 baku i mniej - też to zaobserwowałem u siebie
Radziu Audi A4 Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Podłączam się do tematu U mnie problem chyba identyczny stukanie z okolicy jakby lewego środkowego słupka przy większych nierównościach. Zamierzam ściągnąć tą plastykową osłonę tylko nie wiem za bardzo jak Może ktoś podpowie jak się zabrać za to żeby niczego nie połamać prościzna. najpierw odkręcasz osłone tam gdzie masz bezpieczniki. później podnosisz tylne siedzenie, masz tam śroubkę na krzyżak --> odkręcasz. później delikatnie osłonę progu ciagniesz do góry, tylko delikatnie, jest na takich metalowych zatrzaskach. nop i go wyglagasz. później na środkowym słupku ukażą Ci się chyba dwie śróbki na krzyzak, odkręcasz i rwiesz delikatnie tą osłonę.. ot i cała heca;)
Raftik Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 He he ale ja też u siebie zauważyłem pukanie (drżenie) od strony kierowcy przednie drzwi, myślę, że to szyba bo jak docisnę mocno to cisza, najlepsze to to że jak się ociepliło na dworze to zaczęło pukać oj potwierdzam, że przy tej ciszy w aucie każde obce dźwięki doprowadzają mnie do
ROBERT Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 ... to szyba bo jak docisnę mocno to cisza, najlepsze to to że jak się ociepliło na dworze to zaczęło pukać... To chyba choroba A4, aluminiowa ramka ...
Rekomendowane odpowiedzi