Vexart Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam, mam uciążliwy problem z sensorem oleju. Od jakiegoś czasu, coraz zaczyna wyskakiwać błąd sensora na jakiś czas, i po chwili znika. Czasami jest dłużej ale wreszcie zgaśnie. Wyczyściłem kostkę elektryczną i problem nie ustąpił. Kupić nowy sensor czy sprawdzać dalej połączenia kabli. Tylko nie mogę się dopatrzeć gdzie kabel jest poprowadzony. Pozdrawiam
KULARESKO Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 na poczatek czujnik oleju jesli po wymianie dalej to samo to wiązka choć jest jeszcze mozliowsc ze to od czujnika otwarcia klapy moze wyskakiwać bląd przynajmniej w b5 dopytaj kogos madrzejszego
aiwer Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Wymień czujnik i będzie OK. Sam też muszę poszukać bo mi co 100km wywala niski poziom oleju, choć ten jest...
Vexart Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Opublikowano 18 Lipca 2017 Myślałem że jak czujnik padnie to błąd będzie ciągle. Zamiennik za 60zl na allegro będzie dobry czy szukać czegoś droższego?
aiwer Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Osobiście poszukałbym używanego oryginału.
Rekomendowane odpowiedzi