Hezen Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Najlepiej to go zdemontować, rozebrać i nasmarować.Nie wiem czy on jest na tulejce czy na łożyskach, jeśli na łożyskach to sprawdzić w jakim są stanie.Do tego wymiana szczotek, bo to one najczęściej są problemem niedziałającego wentylatora.Wysłane z OP3T
mates08 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 3 godziny temu, Arek8888 napisał: No to zobaczymy jak będzie u mnie jak się zdecyduję na wymianę Nie wiem jak ten Kraft, ale kolega z forum polecał wentylator Nissens. Ja ze nie bylem akurat przy kasie to musialem dac najtanszy zamiennik. Nissens spoko ale cena koszmarna. 150 zl po rabacie wyniosl mnie kraft. A zrobic musialem, bo jak juz pompowtryski zaczely po roku takiej jazdy falowac, to i kompresor by się niedługo zajeździł. Więc z doświadczenia kolego nie zwlekaj z tym lepiej.
Arek8888 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Panowie, ostatnio próbowałem wytargać swój wentylator i przeczytałem, że trzeba odkręcić jeden wkręt i po obróceniu wentylatora powinien wyjść, ale u mnie obraca się tylko troszkę i gdzieś się blokuje. Czy jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie albo blokada?
piotrsob1 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Dawno już wysiadłem z B5 ale jak dobrze pamiętam to na obwodzie mocowania wentylatora oprócz śrubki jest chyba też zatrzask, po naciśnięciu którego da się obudowę obrócić na tyle by wentylator się dało wyjąć
Arek8888 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 38 minut temu, piotrsob1 napisał: Dawno już wysiadłem z B5 ale jak dobrze pamiętam to na obwodzie mocowania wentylatora oprócz śrubki jest chyba też zatrzask, po naciśnięciu którego da się obudowę obrócić na tyle by wentylator się dało wyjąć Tak właśnie coś czułem, dzięki za info
Rekomendowane odpowiedzi