Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

C7 Resident

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.07.2020 o 23:18, pelonek1 napisał:

Dokładnie. Ja mam w C6 ORI S line wewnętrzny i zewnętrzny a zawieszenie sportowe 1BE.

No to coś tu nie pasuje, skoro masz S-line wewnętrzny to zawieszenie powinieneś mieć 1BV, a nie 1BE.

No chyba, że można było zrezygnować z 1BV na rzecz 1BE ale to wtedy wychodzi, że zawieszenie jest trzecim elementem pełnego pakietu S-line.

Opublikowano
Godzinę temu, A-rek napisał:

No to coś tu nie pasuje, skoro masz S-line wewnętrzny to zawieszenie powinieneś mieć 1BV, a nie 1BE.

No chyba, że można było zrezygnować z 1BV na rzecz 1BE ale to wtedy wychodzi, że zawieszenie jest trzecim elementem pełnego pakietu S-line.

Mam dokładnie tak i zgadza się z tym co pisał kolega @Cuber czyli pewnie w dalszej konfiguracji poprzedni właściciel zrezygnował z 1BV

1BE

Shock absorption/suspension, chassis: Sports suspension/shock absorption

WSP

S line sports package advanced

Opublikowano
14 godzin temu, A-rek napisał:

No chyba, że można było zrezygnować z 1BV na rzecz 1BE

można było ;) tak miałem w A5.

Opublikowano

Czyli określenie 3xS-line jest prawdziwe :wstydliwy: skoro można było zamówić Audi z zewnętrznym pakietem, wewnętrznym pakietem ale bez sportowego zawieszenia.

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, A-rek napisał:

Czyli określenie 3xS-line jest prawdziwe :wstydliwy: skoro można było zamówić Audi z zewnętrznym pakietem, wewnętrznym pakietem ale bez sportowego zawieszenia.

Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skoro było by możliwe 3 X Sline niezależne od siebie to by mozna było zamówić samo zawieszenie S-line ! A tego nie mozna było zrobić !!!!!!

Jeszcze raz wyjasniam :

S-line wewnetrzny zawsze miał zawieszenie S-line czyli 1BV ! Chyba ze ktoś zmienił na inne ( 1BA, 1BE czy tam pneumatykę ) w konfiguracji 

S-line zewnetrzeny 

Trzeciego nie ma!!  

Opublikowano

OK.

A można zamówić sobie Audi z wewnętrznym pakietem S-line ale bez zewnętrznego? Czy to również jest uzależnione od siebie i musi być zewnętrzny pakiet S-line, a wtedy można mieć wewnętrzny pakiet?

Czyli podsumowując nie każda Audi z pakietem 2xSline tak naprawdę jest kompletna bo może mieć zwykłe zawieszenie 1BA.....

PS: sory za tyle pytań ale chcę to dobrze zrozumieć :dziura:

Opublikowano
W dniu 12.07.2020 o 15:12, A-rek napisał:

OK.

A można zamówić sobie Audi z wewnętrznym pakietem S-line ale bez zewnętrznego? Czy to również jest uzależnione od siebie i musi być zewnętrzny pakiet S-line, a wtedy można mieć wewnętrzny pakiet?

Czyli podsumowując nie każda Audi z pakietem 2xSline tak naprawdę jest kompletna bo może mieć zwykłe zawieszenie 1BA.....

PS: sory za tyle pytań ale chcę to dobrze zrozumieć :dziura:

Jeżeli zamawiasz pakiet S-Line to ma on wewnętrzny S-Line. Dodatkowo do tego możesz wybrać jeszcze zewnętrzny czyli zderzaki s-line, lotka i listwy progowe. 

Jeżeli ktoś przy zamawianiu pakietu s-line stwierdzi, że nie chce zawiasu s-line 1BV może go wywalić i wybrać do tego inny ale wnętrze dalej pozostaje s-line. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

OK.

Tak , to są dwa niezależne od siebie pakiety , Sline wew i Sline zew

Ale to juz było wyjasnione przeciez....

a czy jak masz zmieniony dekor w pakiecie S-line z alu szczotki na czarne piano to juz nie jest S-line ? ;P  

Opublikowano

Koledzy pytanie z innej beczki. Polerował ktoś z was przednia kamerę w grillu? Bo mam strasznie wypiaskowaną i słabo widać. Da radę coś z tym zrobić?

Opublikowano
5 minut temu, marcintuchola napisał:

Koledzy pytanie z innej beczki. Polerował ktoś z was przednia kamerę w grillu? Bo mam strasznie wypiaskowaną i słabo widać. Da radę coś z tym zrobić?

Szkiełko proste czy wypukłe? Jak wypukłe to może optykę skrzywić i przekłamywać. Nie da się samego szkiełka dokupić?

Opublikowano

Niestety wypukłe jest.

5C75C691-FB38-4876-B64D-6BB3B6704D8A.jpeg

Opublikowano

Może się uda starając sie w czasie polerowania zachować oryginalny kształt dopasowując ruchy do powieszchni którą polerujesz. Gorzej niż teraz chyba nie bedzie. Skoro wypiaskowana to pewnie już słabo widać. 

Opublikowano
  • Autor

Własnie mam to samo z przednią kamera , bede polerował i zobaczymy jak wyjdzie do d.... to trzeba bedzie kupic nową 

Opublikowano
4 minuty temu, Cuber napisał:

Własnie mam to samo z przednią kamera , bede polerował i zobaczymy jak wyjdzie do d.... to trzeba bedzie kupic nową 

Jak się uda to naklej folie ochronna wyciętą z foli ochronnej na wyświetlacz na tel.

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Muskel1 napisał:

Jak się uda to naklej folie ochronna wyciętą z foli ochronnej na wyświetlacz na tel.

Jasna sprawa przeciez ;) 

Opublikowano

:thumbup1:

Opublikowano

Ok a jaka pasta polerujące czy papierem ściernym? 

Opublikowano

Sa pasty polerujące do wyświetlaczy w telefonach albo do lamp przednich.  Wszystko zależy jak głębokie są uszkodzenia. Jeżeli papierem to 1000 i 2000 na mokro i później pastą.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie takie pytanie, spotkał się ktoś z tematem zmiany kierunkowskazu w przednich reflektorach ledowych na pływające tak jak to jest w Matrixach? Są do tego jakieś moduły tak jak do tylnych lamp?

Opublikowano
2 godziny temu, A-rek napisał:

Panowie takie pytanie, spotkał się ktoś z tematem zmiany kierunkowskazu w przednich reflektorach ledowych na pływające tak jak to jest w Matrixach? Są do tego jakieś moduły tak jak do tylnych lamp?

Mówimy teraz o lampach przedliftowych?