Ghostveri Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Siemka. Dziś bawiłem się troszkę przy silniku i zauważyłem że gruszka klapy EGR jest tak jakoś pod kątem a nie prostopadle przeze co skok jest mniejszy. Pomacałem palcem i rzeczywiście przy maksymalnym wychyleniu klapa nie otwiera się maksymalnie. Nagrałem filmik. Czy mogli byście zerknąć czy to jest do naprawienia i wpływa jakoś negatywnie na silnik? Poza tym jest luz na boki na dzwigience. Co radzicie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
luki19862121 Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Sama się na pewno nie wygiela Ten luz co pokazujesz to bolączka każdego EGRa z upływem kilometrów przez ten luz egr cieknie . Jeśli auto klapa gasi nic się nie będzie działo złego, ale w najbliższym czasie egr do wymiany. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
misiek95 Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Jak masz ta blachę pod kątem to sobie ja wygnij, wtedy będzie prosto jak egr bardzo nie cieknie to nie szukaj problemuWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kamil-vag Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Ten o-ring da się "podobno" wymienić niwelując wycieki z oski klapy gaszącej Jak u mnie zacznie kiedyś cieknąć z ośki to przetestuje czy się sprawdza ten sposób.
Ghostveri Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 misiek95:Taki mam plan żeby najzwyczajniej odgiąć [emoji6] tylko że po wyjeździe urlopowym bo jak urwe przez przypadek to będę biegał na wariata za EGR na podmianę. ? Klapa gasi sprawnie. Cieknie ale delikatnie. Na filmiku jest po wytarciu ORI ręcznikiem z ASO więc nie widać [emoji6]kamil-vag:Ooo, a masz może jakiegoś linka z tym zabiegiem? Będę miał po urlopie co robić.?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ghostveri Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 Dzięki!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi