sebaq Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam, posiadam audi a4 b5 po lifcie. Mam problem z wskaźnikiem paliwa. Wskazówka pokazuje połowę i czasem wychodzi na 3/4 wskaźnika, po prostu się zwiększa, chodzi nie prawidłowo. Niżej niż połowa nie ma szans żeby spadło. Wymieniałem licznik bo stary szwankował i pokazuje podobnie jak stary jeśli chodzi o wskaznik paliwa. W baku też wymieniałem cały pływak z innego audi. Kable wydają się dobre. Mierzyłem też rezystancję czy jest uszkodzony w baku może ten mechanizm ale po zmierzeniu było okey i zmieniała się wraz z poruszaniem. Gdy całkiem odłaczyłem w baku kostkę od pływaka to wskaźnik na liczniku pokazywał zero. Problem w tym że zrobiłem jakieś 100km a wskaznik zamiast mniej to więcej pokazuje. Ma ktoś jakieś pomysły? ewentualnie jakiś schemat kabli, może jakiś problem z kablami jest.
Fazii Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 A nie masz czase założonego licznika z audi a6?
sebaq Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Opublikowano 29 Lipca 2017 miałem drugą a4 tylko z silnikiem 1.8 bez turba. Z tamtej wszystko przełożyłem.
sebaq Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Opublikowano 30 Lipca 2017 A może jak by tak spróbować zrobić kalibrację wskaźnika za pomocą vcds?
Fazii Opublikowano 30 Lipca 2017 Opublikowano 30 Lipca 2017 Podaj numer licznika z vcds'a i przy okazji zrób test wyjść, będziesz widział czy wskazówka mniej więcej jest prawidłowo ustawiona.
Rekomendowane odpowiedzi