SyrQ Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Witam. Jestem tu nowy. Nie jestem pewien czy to dobry dział wiec z góry przepraszam. A przechodząc do pytania. Byłem dziś zobaczyć a4 b6 ktora rzekomo posiada 1.8T BEX. Czerwona litera T na tylnej klapie jak i czerwony napis na osłonie silnika były. Jednak kiedy na stronie z kalkulatorem ubezpieczenia krotkoterminowego wpisałem numer rejestracyjny pojazdu okazało się ze jest to wersja 163-konna. Natomiast na oficjalnej stronie HPI Check widniał juz opis wersji 190-konnej. Czy jest to podejrzane i powinienem sie martwić czy może jednak bład na stronie z ubezpieczeniem?
mniek991 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Najlepiej sprawdzić kod silnika na silniku bądź na nalepce pod tylna kanapa Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
wampir Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Na glowicy będzie oznaczenie BEX, AVJ, BFB, AMB ... a jak trafisz na uleba to mozesz zobaczyć cuda Statystycznie BEX to najczęściej wybierany silnika do ostrego upalania i jak się na taki nastawiles to zacznij od pomiaru sprężania i ciśnienia oleju. Jak będziesz miał pecha to skończy się dużym remontem lub wymianą silnika.
Rekomendowane odpowiedzi