mix99 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam, Pewnie głupi pytanie ale muszę je zadać. Jestem na etapie poszukiwań głowicy do 1.8t bfb i już mam mętlik w głowie. Jedni piszą że w niektóre głowice nie mają wyjścia na SAI inni że na EGR... To jest jedno i to samo, prawda? Po prostu ludzie używają tych nazw zamiennie? W 1.8t jest SAI?
Unf Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Tak, w 1.8T jest SAI. Co wiecej - jest zbedne i bardzo czesto sie ten system usuwa w diably
mix99 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2017 No właśnie mam na oku głowicę od agu, on tego nie ma, mam nadzieje że mechanik to ogarnie.
siwak Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 W 1.8t nie ma egr mylą Ci co nie mają pojęcia Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
zwonko Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 W dniu 19.08.2017 o 21:12, mix99 napisał: on tego nie ma, mam nadzieje że mechanik to ogarnie. Mechanik może nie podpiąć, ale SAI wypadałoby wykasowac w sofcie (u tunera) bo takto będzie się świecić check.
BeyerBrown Opublikowano 12 Czerwca 2018 Opublikowano 12 Czerwca 2018 (edytowane) Jak masz w czterech literach zdrowie innych i wyciąłeś w pień katalizatory to SAI jest zbędny. Służy on ogólnie mówiąc do natleniania katalizatorów w fazie rozgrzewania silnika. A jeśli masz jeszcze zdrowe katy i wytniesz SAI to możesz je przez tę operację ubić w krótkim czasie O SAI handlarze i niektórzy mechanicy mówią, że to EGR Tak działa SAI: https://www.hella.com/techworld/pl/Technologia/Elektryka-i-elektronika-samochodowa/System-powietrza-wtornego-3296/ Edytowane 6 Października 2018 przez BeyerBrown
Rekomendowane odpowiedzi