Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 Avant LIFT 2.0 TDI 203 KM Phantom Black Competition+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba, ze tak. Ja mam drugie auto z ta szyba i według mnie te kilka decybeli robi roznice ... ale to moja opinia. Mogła by być trochę twardsza :) p

Opublikowano
  • Autor
34 minuty temu, Norbas napisał:

Chyba, ze tak. Ja mam drugie auto z ta szyba i według mnie te kilka decybeli robi roznice ... ale to moja opinia. Mogła by być trochę twardsza :) p

O to dobrze to słyszeć, że jakaś różnica jest, nie bez powodu pewnie montowali fabrycznie acoustic przy Bangu :wink:

Ludzie narzekali, że zamienniki miękkie i się rysują, więc nic lepszego od ori się tu chyba nie wymyśli. Może zależy od wypustu, w drugim aucie (C7) przy podobnym przebiegu przednia szyba wygląda znacznie lepiej.

Opublikowano

Tu jak zawsze fachowa robota! :) ja mam wymieniona na acoustic przez poprzedniego właściciela i odpryski tak czy siak sa na niej :( kiedyś to robili szyby twarde nie to co teraz 

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, Leszczonka napisał:

Tu jak zawsze fachowa robota! :) ja mam wymieniona na acoustic przez poprzedniego właściciela i odpryski tak czy siak sa na niej :( kiedyś to robili szyby twarde nie to co teraz 

Thx. Taka prawda z tymi szybami niestety, będzie się teraz jeździć nie 100 a 200m za tirami heh

Opublikowano
  • Autor

Dziś zamontowana nówka ori szyba Acoustic pod Lane Assist B) Zostało dokompletować jeszcze graty i będzie Lane, no i co nowe to nowe :wink:
Panowie ze się postarali, stara zdemontowana bez uszkodzeń.

Szyba-2

Szyba-3

Szyba-4

Szyba-1

Opublikowano

No i gitara. Wazne aby demontaż  odbył się bez uszczerbku dla karoserii ? 

Jak odczucia ? 

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, Norbas napisał:

No i gitara. Wazne aby demontaż  odbył się bez uszczerbku dla karoserii ? 

Jak odczucia ? 

Póki co ciężko coś więcej napisać, nie byłem jeszcze w trasie. Z Acoustic nie zauważam jakiś różnic jeśli chodzi o zmianę głośności, myślałem że będzie to bardziej zauważalne, może przy wyższych prędkościach coś tu da się to odczuć :eusathink:Jest zauważalna zmiana na plus jeśli chodzi o brzmienie wysokich w audio + przejrzystość nowej szyby bez najmniejszej nawet rysy czy odprysku, tu nie ma nawet co porównywać.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
On 10/10/2019 at 10:28 PM, l2k2 said:

Póki co ciężko coś więcej napisać, nie byłem jeszcze w trasie. Z Acoustic nie zauważam jakiś różnic jeśli chodzi o zmianę głośności, myślałem że będzie to bardziej zauważalne, może przy wyższych prędkościach coś tu da się to odczuć :eusathink:Jest zauważalna zmiana na plus jeśli chodzi o brzmienie wysokich w audio + przejrzystość nowej szyby bez najmniejszej nawet rysy czy odprysku, tu nie ma nawet co porównywać.

Też zamierzam wymienić szybę na acoustic właśnie. Mógłbyś podpowiedzieć jak ją namierzyłeś? Byłem w ASO i powiedzieli, że nie widzą po numerach takich szyb do B8- jedynie wyszczególnione są z przyciemnionym pasem na górze, zielone i pod różne czujniki, ale o akustycznych ani słowa...

Opublikowano

Widzę że tak grubo modzisz że aż Twój temat w dziale A5 wylądował :grin:

Opublikowano
10 minut temu, kamelus_ napisał:

Zmienił przód na ten z a5ki , teraz tył reza.

Opublikowano
5 godzin temu, kamelus_ napisał:

No właśnie też się zdziwiłem, ale co tam to prawie to samo :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Cholera, chwilę człowieka na forum nie ma.. Długie zimowe wieczory Panowie, nie ma co się opierdzielać, albo grubo, albo wcale :grin:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.02.2020 o 15:03, Grubychudas napisał:

Też zamierzam wymienić szybę na acoustic właśnie. Mógłbyś podpowiedzieć jak ją namierzyłeś? Byłem w ASO i powiedzieli, że nie widzą po numerach takich szyb do B8- jedynie wyszczególnione są z przyciemnionym pasem na górze, zielone i pod różne czujniki, ale o akustycznych ani słowa...

Pas na górze jest tylko przy szybach bez lane assist, przy lane nie ma tego pasa, nie ma to wpływu na opcję acoustic. W ASO może być faktycznie problem z dopasowaniem innej niż Twoja ori, najlepiej chyba znaleźć VIN auta, które miało fabrycznie taką szybę jak potrzebujesz i na jego podstawie zamówią, ETKA nie zawsze wszystko precyzyjnie powie na podstawie kodów. Ja w ten sposób tak parę rzeczy zamawiałem.

8K0845099G jest chyba acoustic i pod lane do przedlifta, ale trzeba by to zweryfikować jeszcze.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

.

Edytowane przez l2k2

Opublikowano

listwy progowe z b9 pod co dokładnie podłączyłeś? :D

Opublikowano
  • Autor

Podłączone pod oświetlenie przestrzeni pod drzwiami, tzn. zapalają się i gasną po otwarciu/zamknięciu każdych drzwi niezależnie, ale równie dobrze mogą być podłączone pod lampkę oświetlenia kabiny, z tym że będą wtedy zapalały się jednocześnie wszystkie.

Opublikowano

Powiedz mi wzmacniacz popiełeś pod oem przewody czy wszystko robiles przó tył nowe do bagaznika

Opublikowano
  • Autor

Match jest w zasadzie p&p i można wykorzystać ori wiązkę, ale ja położyłem słuszniejsze kable od wzmaka do głośników z przodu (4 szt.), głośniki w tylnych drzwiach zostały na ori.

Opublikowano
37 minut temu, l2k2 napisał:

Podłączone pod oświetlenie przestrzeni pod drzwiami, tzn. zapalają się i gasną po otwarciu/zamknięciu każdych drzwi niezależnie, ale równie dobrze mogą być podłączone pod lampkę oświetlenia kabiny, z tym że będą wtedy zapalały się jednocześnie wszystkie.

dzięki za info :)

a dużo trzeba tego plastiku zeszlifować?

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, Hubertus01 napisał:

dzięki za info :)

a dużo trzeba tego plastiku zeszlifować?

Ok. 5 mm do ścięcia. Trzeba uważać, żeby nie uszkodzić przewodu oraz taśmy, ale jak się z tym pobawisz to będą idealnie płasko. Jeszcze potem trzeba je zabezpieczyć przed wilgocią i klejenie na taśmę dwustronną. Na fotkach tak jak to powinno wyglądać.

IMG_4253.jpg

IMG_4252.jpg

IMG_4256.jpg

IMG_4473.jpg

IMG_4486.jpg

Edytowane przez l2k2