marekgolczynski Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 4 godziny temu, Frond Side napisał: Jutro wrzucę filmik lecz tak jak pisze @tokarz144 nagranie może dobrze nie oddać tego dźwięku. Na ssaniu grubszy dźwięk i w okolicach 3 tys obrotów ale panowie to nie v8 zeby urywało łeb tym bardziej ze jak piszesz zostawiłem końcowe żeby dało się jeździć. Rozumiem też tak chce zrobić ale dużo osób pisze że się jechać nie da bo wpada w dziwny rezonans
Frond Side Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Opublikowano 13 Lipca 2018 Myśle ze nasze wozy są na tyle wyciszone ze nie ma z tym problemu(Przynajmniej dla mnie nawet na radiu OFF). Jeszcze zależy ile cali tej rurki tam będzie
marekgolczynski Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 12 minut temu, Frond Side napisał: Myśle ze nasze wozy są na tyle wyciszone ze nie ma z tym problemu(Przynajmniej dla mnie nawet na radiu OFF). Jeszcze zależy ile cali tej rurki tam będzie Nie wiem właśnie. Mam kupiony dp i zastanawiam się czy od razu wywalić środkowy. Czekam na film od Ciebie
Frond Side Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Naprawa SEAT TEMPERATURE SENSOR Fotel pasażera zimą odmówił podgrzewania. Sprawdzałem zimą vagiem że winna może leżeć po stronie czujnika, wiec w końcu miałem chwile tam zajrzeć. Zdjęcia tylko z grubsza ponieważ roboty sporo. Ściąganie poszycia z foteli i kanapy w celu przeprania i naprawa zimnych lutów. Niestety pomocnik odpadł nieco wcześniej... I znaleziony STAR 25 wersja strażacka Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Frond Side %
Frond Side Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2018 (edytowane) 10.08.18 uszczelnianie obudowy ECU - Uszczelka w niektórych miejscach niższa niż ścianki obudowy. Użyłem uszczelniacz silikonowy Reinz Od tego momentu zabawa się zaczęła. W ECU odpinałem jedną wtyczkę po złożeniu rozrusznik raz zakręcił i odcięcie powtórka razy 3. Odpięcie klem i ponowne podpięcie, rozrusznik kreci ale silnik nie odpala. Szukanie przyczyny, iskry brak, paliwa nie podaje. Wymiana przekaźnika 219( w środku cały i ładny ale styki luźno latają), wymiana przekaźnika pompy 167(jak mu się chce tak załączy). Próba odpalenia iiii dalej nic, brak iskry. Wiec po kłębku do nitki, szukanie zerwanych przewodów, wysuniętych pinów, krzywych pinów i ogólny brak pomysłu. Skoro nie odpala to gorzej być nie może rozbieram ECU i miernikiem sprawdzam połączenia pinów. Jeden pin wyrwany z plytki drugi zimny lut, oba piny na mase. Wszystko zlutowane sprawdzona cała plytka pod kątem niepokojących rzeczy, składanie i Audica przemówiła po 4 dniach szukania przyczyny( czekanie dzień na przekaźnik, deszcze). Jak sie okazało tuner sie nie popisał ale na szczescie @Łukasz13 i @Kevinass ogarnęli ten burdel za co wielkie im dzięki Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez Frond Side xxx
Frond Side Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Podczas strojenie wsadzono wtryski BOSCH 0 280 156 023 20.08.18 Wymiana oringu króćca wody - Przykręcony na 2 śrubki odstaje lekko od głowicy wiec wyciek to kwestia czasu - ORING CZUJNIKA N 90316801 - ORING KRÓCCA 037121687 - ZAWLECZKA CZUJNIKA TEMP.WODY 032121142 - wszystko zalane ori plynem chlodniczym G 013 A8G M1 - G13 Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Frond Side
Adam87 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Bardzo fajne B6 Bezawaryjności życze i modów masę... A tą rolkę dasz tak bardziej widoczną
Frond Side Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 2 godziny temu, Adam87 napisał: Bardzo fajne B6 Bezawaryjności życze i modów masę... A tą rolkę dasz tak bardziej widoczną Dzięki Opony już założone tylko przyjdzie dressing i przy okazji pstryknę parę fotek
Frond Side Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Na sezon letni jest już gotowa rolka - Wzór ala R8 18 5x112 8j et 45 made in germany - Opony Hankook Ventus V12 Evo 2 225/40/18 Edytowane 15 Września 2019 przez Frond Side 1
Adam87 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 No i pięknie Wreszcie pokazałeś kółko.. Jeszcze tylko trzeba zobaczyć jak na autku leży... ale będzie kosa
Frond Side Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Tak przymiarkę muszę zrobić jak najszybciej żeby ogarnąć dystanse. PS. Felgi jeździły na a4 b8 na innych gumkach, moj zestaw wyważył sie: 1- 5g i 10g, 2-10g i 10g, 3-10g 15g i 4- 10g i 25g Edytowane 20 Grudnia 2018 przez Frond Side
Adam87 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 No to ładnie się wyważyło... Większość chłopaków z forum brało dystanse z DYSTOM-u...
Pawisco Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Czyli musisz zastosować jeszcze pierścienie centrujace? Ja przez chwilę jeździłem na podobnym zestawie w tym roku tj. felga z otworem 66,6 + pierścienie + dystanse i było bicie. Ciekaw jestem jak będzie u Ciebie, ale przy tym et musi być dodatkowe odsadzenie, bo koła jednak mocno schowane... Niemniej felgi ciekawe
Adam87 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 10 godzin temu, Pawisco napisał: Czyli musisz zastosować jeszcze pierścienie centrujace? Ja przez chwilę jeździłem na podobnym zestawie w tym roku tj. felga z otworem 66,6 + pierścienie + dystanse i było bicie. Ciekaw jestem jak będzie u Ciebie, ale przy tym et musi być dodatkowe odsadzenie, bo koła jednak mocno schowane... Niemniej felgi ciekawe Możesz zamówić takie dystanse, żeby nie dawać pierścieni.. powinno być lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi