darex113 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witam od jakiegoś czasu zauważyłem w ze jadą do przodu podczas hamowania mam charakterystyczny metalowy stuk wyraźnie słyszalny z przodu po stronie kierowcy. Dzisiaj na trzepakach sprawdzono zawieszenie zawieszenie i jest ok. Proszę o wskazówki
20hz Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Co nie oznacza że to nie zawieszenie [emoji16] Może też być wyrobione jarzmo lub coś z klockiem i puka jedno o drugieWysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
lewiatan1989 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 U mnie stukało bo jakiś mechanik poprzedniemu właścicielowi założył tarcze 280mm zamiast 288 mm przez co klocek zużywał się nie równo i "wieszał się" na tarczy dzwoniąc i pukając. Równie dobrze, tak jak mówi przedmówca może być jarzmo, sprężyna, mogą klocki się przycinać i nie cofać się prawidłowo itp. Także koło do góry i sprawdzaj.
fcunited Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 U mnie winny byl drut (sprezyna) trzymaja jarzmo zacisku. Zmie ilem cale zawieszenie, trzepaki byly okej. Koszt sprezyny w i tercare. 15zl. Zacznij od tego. U mnie stuk byl pojedynczy przy malej predkosci do 50km/h.
W_H Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Hej sprawdź czy jarzmo masz dokręcone bądź czy czasami nie jest zerwany gwint
Rekomendowane odpowiedzi