kubab5 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Witam serdecznie, mechanik wskazał, że o wymiany jest silniczek klimatyzacji, zakupiłem takowy lecz mam problem ze zlokalizowaniem tego elementu, gdzie on się znajduje? Ponoć gdzieś przy prawej lampie...
tazzi Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 a nie znajduje on się wewnątrz samochodu?
kubab5 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Niestety nie wiem, dlatego pytam.
Hezen Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Wewnątrz samochodu w tunelu środkowym.Wyciągnij radio i po lewej stronie między radiem a klimatronikiem będzie zamontowany silniczek o którym piszesz.Wysłane z OP3T
kubab5 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Dzięki za pomoc. Wychodzi na to, że kupiłem nie tą część... W takim razie jak wygląda część która znajduje się gdzieś przy prawej lampie o nazwie "silniczek klimatyzacji"?
Hezen Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Pewnie chodzi o wentylator klimatyzacji.Wysłane z OP3T
luki19862121 Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Lub moduł nad wentylatorem. Co to za mechanik
Hezen Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 O jakim module piszesz? Przy lampie nie ma żadnego modułu od klimy o_OWysłane z OP3T
luki19862121 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Przy lampie nie ma oczywiście. Nie wiem jak w B5 ale moduły są przy wentylatorze klimatyzacji
luki19862121 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Może niech kolega napisze co się dzieje z klimatyzacją bo mechanik każe mu lampy powymieniac by klima działała
Hezen Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 To niech lepiej zmieni mechanika i podjedzie do zakładu zajmującego się tylko klimatyzacją - nie mylić z "dobijaczem czynnika"Znam to z obdukcji, dwa razy u nabijacza i werdykt "Panie, sprężarka ma już swoje nakulane i trzeba wymienić"Okazało się że trzeba wymienić zawór sterujący ciśnieniem (częsta przypadłość w przedliftach i montowanych w nich kompresorów Zexel) i nowe uszczelnienia oraz nabić odpowiednią ilość czynnika wraz z olejem.Wysłane z OP3T
Pjotras Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 może mechaniorowi chodziło o filtr osuszacz, który znajduje się pod prawą lampą (strona pasażera)?
Rekomendowane odpowiedzi