Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Wymiana rozrządu za 1600 zł w ASO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem autko i przymierzam się do wymiany :naughty: Muszę tylko podzwonić da ASO i popytać o ceny. Jak będą powalające to poszukam dobrego mechaniora :kox:

• 1 rok później...
Opublikowano

W kwestii uaktualnienia cen:

kpl części do wymiany rozrządu w ASO to na początek września 2010 koszt 2615,39PLN.

W skład wchodzi pasek rozrządu i to co na nim siedzi, pasek alternatora i to co na nim siedzi, pasek klimy z rolką(i to co na nim siedzi)

oraz termostat z uszczelką i pompa wody.

Zamienniki typu ROUVILLE, INA, SKF + pompa wody i termostat ORI wyniosły mnie 1392PLN

Opublikowano

jakiś ten koszt ASO naciagany :gwizdanie:

Opublikowano

Do ASO można ten przyjść ze swoimi częściami, które kupujesz np w IC z dobrymi zniżkami. I jeżeli masz taką ochotę płacisz za robociznę te 500 zł + - . Lub jedziesz do mechanika który ma głowę na karku i zrobi to samo za średnio taniej o 200 zł i też da pieczątkę do KS oraz fakturę z gwarancją ...

Więc nie widzę sensu przepłacać tylko dla pieczątki.

Opublikowano

IC nawet z bardzo dobrymi zniżkami jest drogi :decayed:

Opublikowano

IC nawet z bardzo dobrymi zniżkami jest drogi :decayed:

tam jak nie masz znizek to czesci sa drozsze jak w serwisie :naughty:

przyklas N75 serwis ASO 180zl

IC 260zl :kox: Po negocjacjach kupiony w IC za 160zl

przy kupowaniu czesci nigdy IC nie biore pod uwage bo dla mnie to jakas patologia te ceny w tym sklepie...

Opublikowano

Witam!

Byłem dziś w ASO i powiedzieli że wymiana rozrządu z pompą wody kosztuje 1600 zł. Czy jak na ASO to dobra cena czy przesadzona? Przymierzam się do wymiany ,bo zaczynam wątpić ,czy poprzedni właściciel zrobił to. Zapewniał ze tak, i że wymienił filtry, olej i pozostałe płyny. Ale gdy zobaczyłem jak wygląda mój filtr przeciwpyłkowy, to zaczynam się zastanawiać czy to prawda. Pieczątki w książce serwisowej niby są, ale to chyba żaden dowód, bo rachunków nie mam.

Ja w passacie mam identyczny silnik, za wymianę 2 lata temu zapłaciłem 1200 zł w serwisie VW w Płocku (ale wiem gdzie by mi zrobili taniej i też dobrze, jednak to są okolice Sochaczewa)

Opublikowano

Witam!

Byłem dziś w ASO i powiedzieli że wymiana rozrządu z pompą wody kosztuje 1600 zł. Czy jak na ASO to dobra cena czy przesadzona? Przymierzam się do wymiany ,bo zaczynam wątpić ,czy poprzedni właściciel zrobił to. Zapewniał ze tak, i że wymienił filtry, olej i pozostałe płyny. Ale gdy zobaczyłem jak wygląda mój filtr przeciwpyłkowy, to zaczynam się zastanawiać czy to prawda. Pieczątki w książce serwisowej niby są, ale to chyba żaden dowód, bo rachunków nie mam.

Ja w passacie mam identyczny silnik, za wymianę 2 lata temu zapłaciłem 1200 zł w serwisie VW w Płocku (ale wiem gdzie by mi zrobili taniej i też dobrze, jednak to są okolice Sochaczewa)

ta tylko już tu mowiono że wymiana rozrządu nie = wymienie rozrządu trza zawsze zweryfikować co było wymieniane i jaka robocizna itp itd.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Panowie gdzie szukac oznaczenia kodu silnika na bloku w AJM????(dokładna lokalizacja tego miejsca)

Opublikowano

Znajomemu wysypała się pompa wody w trasie więc wylądował W ASO w Łodzi - 2400 zł całość wraz z paskami wielorowkowymi itd. Wrzucam skan faktury:

faktura_rozrz_d.png

Opublikowano

Znajomemu wysypała się pompa wody w trasie więc wylądował W ASO w Łodzi - 2400 zł całość wraz z paskami wielorowkowymi itd. Wrzucam skan faktury:

fakturaz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

koszt robocizny w miare, ale czesci.....

Opublikowano

Robiłem rozrząd w listopadzie za niecąłe 1540zł - części ori obejmujące wszystko współpracujące z paskiem zębatym oraz wielorowkowym wyłączając sprzęgiełko alternatora, które kupiłem osobno INA oraz sprzęgiełko zrywne klimy.

Warsztat - ASO Seat

ps. cena była by wyższa (ok. 1600zł) ale gość przyjmując zlecenie nie zakumał że w A4 zwala się cały przód.

Tyko takiej naprawy (bo to nie był pełny przegląd) nie wpisują w bieżące przeglądy ale na końcu książki serwisowej są dodatkowe pozycje na wpisy.

Opublikowano

fakturaz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

koszt robocizny w miare, ale czesci.....

Trochę popłynęli :cool1: Mam ten skan bo sprawdzałem w ETCE znajomemu co tak naprawdę mu wymienili. U siebie mam rozrząd na orginalnych częściach z ASO i wszystkie kosztowały przynajmniej 20-30% taniej. Pompa mu padła bo w Niemczech nie wymienili , sprawdzał historię i rozrząd wymienianiany 30 tys km wcześniej więc nie ruszał.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie pytanko techniczne.. w AJM pompa wody jest napędzana z paska rozrządu a nie osprzętu(wielorowkowego) prawda?

Opublikowano

Panowie pytanko techniczne.. w AJM pompa wody jest napędzana z paska rozrządu a nie osprzętu(wielorowkowego) prawda?

tak z paska rozrządu