mlody783 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam pytanie o pracę silnika 1.9 BRB dziwne odczucie jakby cos z powietrzem takie dudnienie niby nie wielkie ale jest słyszalne wszyscy mechanicy mówią zgodnie ze powietrze ale nikt nie umie poradzic posprawdzalem wszystko w okolicy filtra czy jes szczelne i wszystko wygląda ok jak juz mowilem jak scisne tego weza co idzie chyba od chlodnicy powietrza ten gruby waz kolo miarki oleju dudnienie ustaje i słychac wtedy tlko silnik moze ten model tak ma juz sam nie wiem moze ktos cos poradzic moja uwaga jak sie silnik zagrzeje jest to bardziej słychac tak mi sie przynajmnie wydaje
turdzi Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 mlody783 napisz doklednie i spokojnie jeszcze raz o co ci chodzi bo z tego co napisales to maslo maslane wychodzi
mlody783 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2009 a i jeszcze jedno czy jak na wolnych obrotach odłącze przepływke czy powiniem zauważyc roznice w pracy silnika bo dzis wlanie tak zrobilem odlaczylem ale nic zero reakcji auto bedzie w tygodniu u mechanika moze sie cos wyjasni
BIGer Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 mam silnik bke i tez mam takie dudnienie szczegulnie jak sciagne ten palstikowy dolot powietrza co wchodzi do puszki,ale nie wiem czy mam sie martwic czy nie...
siemian Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 hmmm.... wydaje mi się że po odłączeniu przepływomierza powinna być odczuwalna róznica w pracy motoru...
mlody783 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2009 i co czy jest ktos kto moze ma doświadczenie z przepływka czy po odłączenie przepływki powinno byc zauważona zmiana pracy silnka[br]Dopisany: 26 Styczeń 2009, 19:40_________________________________________________PANOWIE NIKT nie potrafi powiedzieć co i dlaczego HELP ... coraz bardziej mnie to drażni ta głośna praca, taka jak dudnienie, słyszane z układu zasilania powietrzem. Wydaje mi się że niekiedy tego nie słychać, albo mnie słychać Wystarczy ze kanał dolotowy powietrza ścisne i odgłosy się zmniejszają wrecz ustają Czy ktoś mógł by mi podpowiedzieć co może być przyczyną takiej pracy silnika? A i kolejna myśl czy żle ustawiony rozrząd moze być przyczyną
_Solar_ Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ja bym pojechał i sprawdził kompresje na garach
mlody783 Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 a czy np kat wtrysku jeden macher tak stwierdzil
pwrlax Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 Sorki za odgrzanie kotleta ale czy ktoś może zlokalizował przyczyne buczenia z okolicy filtra powietrza? Zaobserwowałem, że buczenie raczej występuje na ciepłym silniku ale co jak i dlaczego to pozdrowienia
darecki_123 Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 U mnie było buczenie z okolic filtra, a teraz zaczal cykac, diagnoza - to wymiana popychaczy, podobno wytwarza sie na niesprawnych popychaczach jakies podcisnienie i dlatego buczy. Bede wymienial za jakis czas, to dam znac , czy pomogło.
studziany Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Kolego poczytaj ten temat: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=141036.msg1705391#msg1705391 Tam opisałem co to może być. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi