wit.s 0 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Wycieraczki nówka Championy. Kosztowały koło 100 zeta, a tymczasem prawa chadra przeskakuje (podczas ruchu w lewo) jak szyba nie jest zbyt mokra. Podczas większego deszczu jest OK, podczas kropideł i mżawek dostaję palpitacji serca tak przeskakuje/skrobie szybę. Jest jakiś patent coby to poprawić, czy kolejne wylądują w koszu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Jest jakiś patent coby to poprawić, czy kolejne wylądują w koszu? Czyba nie ma sposobu u mnie jest tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wihajster 30 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 moze ramie masz krzywe lekko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 moze ramie masz krzywe lekko Posprawdzam i zobacze czy nie ma luzu przy mocowaniu do mechanizmu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pre_pl 8 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 a nie są zbyt mocno dociśnięte do szyby ? (piszczą, skrzeczą na suchym) Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziek 14 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 jest patent tzw. niewidzialna wycieraczka u mnie działa bardzo fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kaziu_Wichura Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 u mnie też Championy i też przeskakują. Powyżej 150 km/h to już w ogóle mają problemy. Gówniane trochę te wycieraczki, będę musiał się ich w niedalekiej przyszłości pozbyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiki 2 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 ehh te wycieraczki, zawsze są problemy, ja też dałem 100 zł za Boscha i jestem niezadowolony, kupione w Niemczech więc żadna podróba a zbierają jakby z dwa lata miały :twisted: , i jakie tu kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogun0 9 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 ehh te wycieraczki, zawsze są problemy, ja też dałem 100 zł za Boscha i jestem niezadowolony, kupione w Niemczech więc żadna podróba a zbierają jakby z dwa lata miały :twisted: , i jakie tu kupić Kup Valeo, albo jakis najtańszy shit, wtedy przynajmniej nie będzie pretensji, że drogie były Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek66 0 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Mam dokładnie takie same Championy i miałem ten sam problem. Wycieraczka szła w lewo pod kątem i ząbkowała. Wystarczyło lekko wygiąć ramię tak, aby na oko stała prostopadle do szyby i problemu już nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marewel 3 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Zawsze mozna wyregulowac sobie zaden problem,a jak jest zly kat przylegania to zeby byla ze zlota to i tak bedzie skakac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Zawsze mozna wyregolowac sobie zaden problem Dobrze ale gdzie regulować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek66 0 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Dobrze ale gdzie regulować? Ramię wycieraczki musisz podgiąć skręcając je w lewo lub prawo. Jak staniesz przy aucie np. od strony kierowcy to widzisz czy gumka wycieraczki jest prostopadle do szyby czy nie. Jeśli ząbkuje Ci idąc do góry to podegnij ramię tak, aby gumka poszła w kierunku pokrywy silnika a jeśli ząbkuje idąc w dół to tak aby gumkę przechylić w kierunku dachu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Byłem pewny że regulacja jest możliwa na jakich śrubach od ramion, a tu nie :exclaim: bierzemy klucz i gniemy ramię :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
modrzej 0 Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 Mam ten sam problem ale po tych radach to powinienem sobie poradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wit.s 0 Posted March 10, 2007 Author Share Posted March 10, 2007 Najzabawniesze, że u mnie załatwiło sprawę (narazie) ... założenie wycieraczki odwrotnie :-O Zobaczymy na jak długo. I tak czuję się lekko jak przysłowiowa blondynka hehehehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
fordenir 1 Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Skręcenie ramienia to jedyny sposób na skaczące wycieraczki ale jak mają spojlery to przy wysokich prędkościach pewnie będą dalej skakać Link to comment Share on other sites More sharing options...
freon 1 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Szukam teraz po Forum kwestii z wycieraczkami i mam ten sam problem. Kupiłem nową wycieraczkę BOSHa myśląc, że to górna półka a tu nici... Skacze zostawiając tarkę (sztruksy) na szybie wydając dźwięk, który po 4 machnięciach wzbudza u mnie soczyste "Motyla Noga" tyle że na "K" Co do odginania wycieraczki, to czy nie jest tak, że jeśli ją zegniemy to w jednej fazie ruchu może sprawa się polepszyć, ale zawsze mamy tę drugą fazę powrotu, która wtedy będzie cierpieć bardziej - polepszamy jedną fazę pogarszając drugą. W kwestii niewidzialnej wycieraczki czytałem w MOTORze, iż jest dobra na boki i tył w sedanie. Przy większych prędkościach faktycznie woda spływa lepiej. Natomiast na szyby na których są wycieraczki - odradzają stosowania. Sam nie mam opini, podaję jedynie co czytałem. [br]Dopisany: 20 Październik 2007, 12:54 _________________________________________________Odwróciłem wycieraczkę o 180' i nic. Piszczy, skacze, trzeszczy. Jadę do Tesco po taką za 7.99 PLN, zbiera ciut gorzej ale przynajmniej nie skacze i nie piszczy. Ale tu zachodzę w głowę, co jest grane, taka firma jak BOSH (lub inne znane) nie przewidziała tego? A jak widać na Forum nie jest to pojedyncza bolączka anonimowej jednostki, lecz większej liczby Użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YATES 0 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Ja też kupiłem Boscha za 110zł i jestem całkowicie zawiedziony.Już nigdy nie kupię markowych wycieraczek.Piszczą,kwiczą,przeskakują,zostawia smugi i takie harmonijki.Moje stare wycieraczki firmy "kogucik" po 2 latach ciężkiej pracy zbierają lepiej i ciszej. Uważam,że nas nabierają z tymi markowymi produktami.Lepiej kupować w TESCO za 8,99zł i zmieniać co pół roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soolek 4 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Lepiej kupować w TESCO za 8,99zł i zmieniać co pół roku. Ja właśnie dokładnie tak robię (nowe zakładam na jesieni i po zimie). No może z tą różnicą, że nie kupuje w Tesco (i w Norauto też już najtańszych nie kupię), a na małej stacji w mojej mieścinie - nigdy nie miałem żadnych zastrzeżeń, a wycieraczki po 10 zeta sztuka. Jedyny problem jest taki, że przy jakichś 150 km/h zaczynają przeskakiwać, bo nie mają spojlerka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YATES 0 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Wniosek z tego taki: U nas są pewnie tylko podróbki Boscha z Chin ale w cenie oryginalnego Boscha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StoRK 0 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 ja polecam Valeo sa dosyc dobre i tanie 30pln za 2 sztuki! tylko wlasnie bez spojlera przy 160km/h nie chca zbierac ale to chyba wszystkie bez lotki nie zbieraja przy takich predkosciach. jak dla mnie Valeo sa dosyc dobre i polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosa-00 2 Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 można wynieniac same gumki a może coś takiego http://moto.allegro.pl/item253995788_plaskie_wycieraczki_v_cap_audi_a4_a6.html może ktoś takowe juz zakupił i cos napisze jak sie sprawuja Link to comment Share on other sites More sharing options...
wit.s 0 Posted October 22, 2007 Author Share Posted October 22, 2007 można wynieniac same gumki a może coś takiego http://moto.allegro.pl/item253995788_plaskie_wycieraczki_v_cap_audi_a4_a6.html może ktoś takowe juz zakupił i cos napisze jak sie sprawuja Pop pierwsze nie będą do Ciebie pasować (zaczepy) Po drugie - już kiedyś o tym pisałem, że porysowały mi szybę Wymiana samych gumek??? No, weź przestań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gugas Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Jak chcecie kupić tanie i w miarę niezłe wycieraczki to polecam KAGER'a tylko nie w kartonowym pudełku , a w plastikowym blistrze. Ja sam mam w A4 płaskie Bosche i jestem zadowolony, ale KAGERY mam założone w kilku autach i są ok. Dla KAGER'a robią wycieraczki dwie fabryki i te które sprzedają w blistrach są dobre, tych w papierowym kartonie nie polecam :> . Dostępne w hurtowniach FOTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuszu 0 Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Ja kupiłem wycieraczki tego typu http://moto.allegro.pl/item253995788_...kie_wycieraczki_v_cap_audi_a4_a6.html tylko innej firmy w REAL-u, i musze stwierdzić że montarz super wode zbierają jeszcze lepiej (bez smug, ale sprawdzałem tylko na spryskiwaczu), ale ... Wycieraczka od strony pasażera skacze. Dziś spróbuje ustawić ramie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdro. Szuszu Link to comment Share on other sites More sharing options...
StoRK 0 Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 to te płaskie najlepsze są chyba takie: http://www.allegro.pl/item255814613_wycieraczki_valeo_xtrm_audi_a4_.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuszu 0 Posted October 23, 2007 Share Posted October 23, 2007 Po co takie drogie ja za swoje zapłaciłem ok. 85 zł. Dziś rano jechałem do pracy w deszczu i musze przyznać że są o niebo lepsze. Zero smug i nawet wycieraczka od strony pasażera nie podskakiwała. Pozdro. Szuszu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra-v 0 Posted October 23, 2007 Share Posted October 23, 2007 Witam W tamtym tygodniu tez nosilem sie z zamiarem wymiany wycieraczek i podczas zakupow w tesco zaryzykowalem Wydałem całe 6,99zl na 2 nowe wycieraczki Efekt: radosc na twarzy i w portfelu Wycieraczki pieknie usuwaja wode i cicho pracuja Polecam a stare valeo tez mi przeskakiwaly i skrzypiały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wit.s 0 Posted October 23, 2007 Author Share Posted October 23, 2007 Słuchajcie. Troche musze Was przywołać do porządku, bo zaczyna się coraz większe pieprzenie w tym wątku. Przypominam - wątek dotyczy patentów na skrzypiące, skrobiące, przeskakujace nowe wycieraczki. Wątek nie obejmuje: - konkursu piękności swoich wycieraczek - opowiadania czy kochacie swoje wycieraczki - ofert wycieraczek na Allego (tym bardziej, ze zaraz wygasną i nic nie będzie widać) - itd Trzymajmy porządek. Chcecie, zeby były poruszone jakieś inne tematy, zakładać mi nowe wątki i trzymać się tematu. Tutaj robi się coraz większy burdel, jak ktos będzie potrzebował pomocy to nie bedzie się mógł połapać jak go rozwiązać, bo znaczna część z Was opisuje, że wogóle ma wycieraczki (wiem, ze trochę przejaskrawiam) ra-v. No, po prostu szczena mi opadła, jak Twojego posta przeczytałem. Świetnie, że trafiłeś dobre wycieraczki za 7 zyla. Jeśli już chciałeś cos wnieść do dyskusji pomocnego to przynalmniej napisałbyś jakie to wycieraczki i gdzie je kupiłeś Może ktos by skorzystał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts