Damjan Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Koledzy mam pytanie odnośnie czarnej wstawki w tylnym zderzaku s line. Kiedyś wyczytałem, że jest to doklejane do nowego zderzaka ale jak sytuacja ma się w zderzaku używanym. Jak jest trochę podniszczona to się ją lakieruje czy odrywa i wymienia? Poniżej zdjęcie o co mi chodzi
witold2452 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Ja starą oderwałem, następnie zderzak okleiłem folią czarny mat Prosta robota Możesz tez to zedrzeć, obkleić zderzak i te strefę pomalować np. plasti dipem (lakier guma w sprayu)
Damjan Opublikowano 24 Września 2017 Autor Opublikowano 24 Września 2017 Ciekawe propozycje. A jak z tym odrywaniem. Mocno trzyma się ta wstawka?
greg2505 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Ten czarny pasek to naklejka można spróbować podgrzać suszarką , powinno łatwiej się odklejać, nie wiem czy jest dostępny w aso oddzielnie , kiedyś ktoś tu napisał że nie , więc zostaje plastidip lub spray w macie np boll do zderzaków ,dobrze się trzyma
Damjan Opublikowano 24 Września 2017 Autor Opublikowano 24 Września 2017 O podgrzaniu myślałem. Jak będę miał zderzak to zobaczę jak to będzie szło. Znalazłem numer tej naklejki (8E9807800B). Napiszę do ASO i zobaczymy czy sprzedają oddzielnie
witold2452 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 W ASO około 100-120 zł czy się opłaca?
Damjan Opublikowano 24 Września 2017 Autor Opublikowano 24 Września 2017 Aż tyle? Ja liczyłem, że może z 5 dyszek będzie to kosztowało. Jednak przystanę na Waszych propozycjach i pomaluję
jacek70 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 A po mojemu to kwestia gustu . Jedni malują inni oklejają a jeszcze inni zostawiają jak jest.☺
Damjan Opublikowano 24 Września 2017 Autor Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) No wiadomo . Wszystko będzie zależało od tego w jakim stanie uda mi się znaleźć zderzak Edytowane 24 Września 2017 przez Damjan
turek 73 Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Ja pomalowałem w piano black i wygląda super
Damjan Opublikowano 29 Września 2017 Autor Opublikowano 29 Września 2017 Pisałem do ASO i cena ponad 100 zł. Sprzedają tylko ze zderzakiem. Zostaje więc opcja "malowanie"
greg2505 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Tak właśnie mi się wydawało że tylko z dokładką to sprzedają, ktoś tu na forum o tym już kiedyś pisał
adadur Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Głupoty ci powiedzieli. Naklejkę możesz spokojnie zamówić ale ... i to wielkie ALE - uznanie temu kto ja prawidłowo przyklei ... trzeba pilnować każdej strony by się róno rozkładała w nakładce - masakra jakaś, odradzam !!! Brędziej zniszczysz ta naklejkę i wtopisz kasę niż to poprawnie zamontujesz. Jak lakiernik będzie ci malował nakładkę powiedz by pomalował to czarnym lakierem z delikatną strukturą - lekko chropowatą ... matowy nie do konca będzie ok, a lakierowanie w piano - czyli z połyskiem to już lepiej - tu już odbiega od ori wyglądu.
Damjan Opublikowano 3 Października 2017 Autor Opublikowano 3 Października 2017 A widzisz. Do trzech ASO pisałem i w każdym ta sama odpowiedź. Dzięki za info jak pomalować nakładkę.
Rekomendowane odpowiedzi