Zmulas Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Witam, Koledzy własnie wymieniłem pierwszy raz olej w mojej audi a4b6 1.8t quattro. Weszło 4.5l może nawet więcej, mam się martwić czy dobrze po prostu zeszło, około 5 godzin zlatywał stary olej z płukanką. Z początku jakieś niepokojące odgłosy z silnika po wlaniu zalecanych 3.7l odpaleniu samochodu znów na bagnecie sucho. Parę dolewek do poziomu min-max i odpaleniu samochodu dalej ten sam niepokojący dzwięk, ale po minucie się uspokoił wrócił do starej cichej pracy a na bagnecie poziom idealny. Powrót do domu okej jutro sprawdzę po ostygnięciu silnika poziom.
jacek70 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Podają 3.7 do silnika , a właściwie do misy olejowej. Nie mówią że zakładasz nowy suchy filtr oleju który na dzień dobry po odpaleniu napełnia się olejem . Stąd ten nagły ubytek. W sumie wchodzi do 1.8t ponad 4 litry. 1
przem8 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Całkiem normalne. Po płukance w avj wlewałem nawet 4,7l pod max
wrestling1000 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 troche duzo kolego mi 7setek zawsze zostaje ale moze u ciebie wiecej. sprawdz obudowe bagnetu moze nie siedzi na swoim miejscu albo masz jakis krótszy bagnet
Rekomendowane odpowiedzi