Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Włącza się wentylator po zgaszeniu auta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z tym, że czasami po zgaszeniu auta sam się włącza wentylator od chłodnicy. Po jakiejś minucie od zgaszenia auta. Na kompie nie pokazuje żadnych błędów. Wymieniłem dwa przekaźniki o numerze 370 znajdujące się pod kierownicą. Nic to nie dało. Dalej to samo. Muszę po zgaszeniu auta czekać i słuchać czy się włączy wentylator bo mi rozładuje akumulator. Wystarczy, że włączę i wyłączę zapłon i wiatrak ustaje. Proszę o pomoc w sprawie.

Opublikowano

Gdzieś to już było na forum, to jest normalne zjawisko, nie każdy samochód tak ma ale są modele, które tak mają i tak ma być :)

Opublikowano

Sprawdź czy w podszybiu pod maską nie stoi woda. 

Opublikowano
  • Autor

To nie jest normalne zjawisko, bo wcześniej tak nie było. A wentylator się nie wyłącza. A co do wody to jest woda na podszybiu. Ale czy ona coś zalewa to grom go wie.

Opublikowano
11 minut temu, magdyj5 napisał:

Ale czy ona coś zalewa to grom go wie.

Na podszybiu masz kanały spustowe którymi spływa woda. U Ciebie są te odpływy zatkane i woda stoi. Jeden odpływ jest pod aku a drugi obok obudowy kompa.  Zobacz czy nie zalało kompa.  

Edytowane przez jacek70

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę jutro i dam znać co i jak.

Opublikowano

Najprawdopodobniej przekaźnik od wentylatora jest zamoczony. 

Przepchaj kanały spłtwowe i zobacz czy się poprawi.  Jak nie może być konieczność wymiany przekaźnika

Opublikowano

Wywal gumki od odpływów wody pod aku i wysuszyć kompa

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Wyjąłem dziś akumulator. Pod akumulatorem nie ma wody i żadnych liści. Przekaźniki pod komputerem były wymieniane bo ostatnio były zalane. Wymienione były na używki ale oryginalne.  Dziś się wentylator nie włączał. Pojeżdżę jeszcze chwilę i zobaczymy. Będę informował co i jak.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I wiadomo co było przyczyną tego problemu?

Opublikowano

U mnie również pojawił się problem, przyczyną była pęknięta obudowa ecu i zalane przekaźniki po wymianie na nowe wszystko jest ok. u mnie dodatkowo pompa przestawała podawać paliwo i wyświetlał się błąd check-engine

Opublikowano
  • Autor

Nic nie pisałem bo obserwowałem co się będzie działo dalej. Problem ustał sam. Jednak dziś powrócił. Zamówię ten przekaźnik 219 i zobaczę co się będzie działo i dam znać.

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz gdzieś pękniętej obudowy kompa bo sama wymiana przekaźnika nie wystarczy a jeśli masz zapchane odpływy to i tak poczujesz wodę pod dywanikami na wykładzinie

Opublikowano

Błędy w climatronic jakieś może masz?